Ook weekendtreinen in Beervelde

Jean Marie
2 reactie(s)
uurregeling station Beervelde

© JMDB

De nieuwe regeling is al een paar dagen geleden ingevoerd. Nu stoppen er ook treinen in het weekend. Er is evenwel tijdens de week geen bijkomend aanbod met deze lokale verbinding.

Sinds 10 december kun je in Beervelde 5 minuten voor het uur een trein nemen richting Gent (laatste 21.55 uur) en even na het uur richting Lokeren (laatste 23.01 uur).

Er is echter geen rechtstreekse verbinding meer met Antwerpen-Centraal aangezien het nu een L-trein is en geen IC. Dit verlengt uiteraard de reistijd met wachttijden bij het overstappen.

Richting Gent gaat het vlotter met 10 minuten reistijd tot aan de Dampoort en 20 naar Gent-Sint-Pieters.

uurregeling station Beervelde

In Beervelde stapten in 2015 gemiddeld 232 mensen op wat vergelijkbaar is met Sinaai (248) en Belsele (233). Met 2 treinen per uur waarvan 1 rechtstreeks richting Antwerpen worden deze stations veel beter en frequenter bediend door de NMBS. Het passagiersaantal stijgt heel licht in Beervelde. In 2013 waren er gemiddeld 224 opstappers.

Het is misschien een gemiste kans om het voorstadsnet uit te proberen en zo fileleed langs N70 te besparen? TreinTramBus - www.treintrambus.be – pleit voor een veralgemening van een halfuurregeling op alle lijnen.

Aanbod in Beervelde? www.belgianrail.be/nl/stations-en-trein/zoek-een-station/11/beervelde.aspx