Nieuws

Jean Marie
0 reactie(s)
magnolia in bloei

Tekst  - Foto JMDB ©

Gemeente- en OCMW-raad is ook te volgen via livestream en de zitting vindt plaats om 20 uur in het gemeentehuis. Straatnamen worden gewijzigd, voetweg 9 verder aangelegd, het LOS geschilderd. Er komt een kleuterleidster bij. Zie ook https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi.

Peter
0 reactie(s)
Voetbal 17 maart 2024 - ® Peter Esprit

Tekst en titelfoto © Peter Esprit

SK Lochristi pakte een belangrijke zege met het oog op de degradatiestrijd. SV Zaffelare en Dynamo Beervelde keken opnieuw tegen een nederlaag aan.

Jean Marie
0 reactie(s)
Vlaams Schoolschaakkampioenschap in Lochristi

Tekst - Foto JMDB ©

De gemeentelijke basis- en kleuterschool in Lochristi was gisteren in de refter, de turnzaal en de kleuterspeelzaal omgetoverd tot ‘the place to be’ voor het eerste Vlaams kampioenschap schaken.

Bennie
0 reactie(s)
De waan van de maand © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto © Bennie Vanderpiete

“De Chroniqueur is dood, leve DE WAAN VAN DE MAAND”. Drie jaar lang becommentarieerde Evarist Ganzelever maandelijks het nieuws van onder de kerktoren. Maar op 30 december namen we afscheid van de rubriek “De Chroniqueur”.

Jean Marie
0 reactie(s)
blommenveld zeveneken zelfpluktuin

Tekst Jean Marie - Foto Pieter-Jan De Rouck

De groepsaankoop plantgoed van onze provincie was opnieuw een groot succes. Zo dragen Oost-Vlaamse land- en tuinbouwers bij aan een bio divers landschap. Zo komen ze ook positief in het nieuws en ambeteren ze niemand.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lente?

Tekst  - Foto Evarist Ganzelever

Europa verlengde het gebruik van glyfosaat met 10 jaar. Of hoe het lobbygroepen zijn die ons besturen. Zullen wij wel voorovergebogen in onze tuin het onkruid wieden, de gemeentearbeiders de middenbermen schoffelen...

Sofie
0 reactie(s)
Jean Blaute CuZa cultuur zaffelare

Tekst - Foto Sofie ©

Op zaterdag 9 maart heette Cu(ltuur)Za(ffelare) de grote Jean Blaute en zijn compaan Eric Melaerts welkom in het Speurdonkhof. Het talrijke publiek werd vooraf opgewarmd door Dries Van Haute.

Peter
0 reactie(s)
voetbal weekend 10 maart 2024 Lochristi Wachtebeke

Tekst Peter - Foto PEL ©

Geen feest op de voetbalvelden van de Lootse ploegen deze week. SV Zaffelare, SK Lochristi en SK Wachtebeke leden een thuisnederlaag. Dynamo Beervelde moest het onderspit delven in Assenede.

Jean Marie
0 reactie(s)
Geert en Leonie Van Rysseghem Zeveneken

Tekst Jean Marie - Foto Annick Gentier ©

Gisterennamiddag werd met het kunstwerk van Geert Van Rysseghem, het gedicht van Firmin Van Hoye en de wijding van de Zavelkapel het nieuwe Zeveneken ingehuldigd. 

Bennie
0 reactie(s)

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

De herstelling van de Overledebrug zal langer duren dan gepland. Ten vroegste eind maart zal de brug in Wachtebeke terug geopend worden. Het tijdelijk ponton blijft tot dan aanwezig.

Pagina's