Op de Lootse wegen kan je nu ook Romain tegenkomen

En dan is er veel kans dat hij op weg is naar een feestje, want sinds deze zomer fleurt hij die niet alleen op, maar is hij ook specialist in het toveren van een glimlach op je gezicht, klinkt het.

Els en Wesley, de initiatiefnemers achter dit vrolijk driewielig project, brengen Romain tot op je schoot, installeren wat nodig en komen hem weer ophalen.

Bovendien denken ze ook graag voorafgaand met je mee over hoe je deze iconische lilliputter het best kan inzetten, als bar, aperitiefmoment, taart- of ijsfestijn. Ook kunnen ze er een aantal zaken voor je inleggen, zoals picknick, ontbijtmand, tapinstallatie…

Romain © Foto Wesley Vanhoutte

Over Romain

Ape [apé] betekent zoveel als ‘bij’ in het Italiaans en is eigenlijk een verderzetting of het broertje van de iconische Piaggio Vespa. Vespa is ‘wesp’ in het Italiaans, naar het geluid dat die maakt.

Ape Romain werd voor het eerst ingeschreven op 22/05/1986. Zijn officiële naam is Piaggio Ape TL4T 50cc Furgone. Hij beschikt over 4 versnellingen en haalt ook vandaag nog 40km/uur. Na zijn eerste levensjaren in Italië, werd Romain gebruikt als reclamewagen in Gent. Hij is wel eens opnieuw gespoten maar blauw is zijn kleur. Er is bewust gekozen hem origineel te houden. De gesloten laadbak is van de zijkant en achterkant toegankelijk en meet 1m20 op 1m10. De laadvloer is verhoogd met onderliggende opbergruimte.

Meer info en reserveren via info@ape-romain.be

Scroll naar boven