Op het dak van Puyenbroeck

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Uitkijktoren Puyenbroeck

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Zien en gezien worden, dacht ik, maar het was toch even zoeken vooraleer ik de uitkijktoren - die als een nieuw herkenningspunt binnen het provinciaal domein Puyenbroeck zal fungeren - had gevonden.

Beetje verstoken tussen het lover, is deze toren gemaakt uit gegalvaniseerd staal van een gerecupereerde brandtrap. Met zijn hoogte van 15 meter en een uitstekend platform dat uitkraagt over de slingervijver zal hij een prominente plaats innemen in het eveneens nieuwe Landschapspark. Een park waar natuur en avontuur centraal staan. Om dit te realiseren wordt het bloemenpark na meer dan 50 jaar omgewoeld tot een open ruimte met een berg als centrale aantrekkingspool, een amfibieënpoel, een blotevoetenpad en ruigtes.

Uitkijktoren Puyenbroeck Wachtebeke

De dieren van het Levend Erfgoedpark zullen er trouwens worden ingezet voor begrazing. 'En laat het nu net de uitkijktoren zijn die, naast de recreatieve meerwaarde, zorgt dat ook het Levend Erfgoedpark integraal betrokken wordt bij de beleving en ontdekking van het nieuwe Landschapspark', aldus Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen. Waarmee meteen gezegd waarom de toren aan de rand van dit park een plaats kreeg. Momenteel zijn de grondwerken afgelopen en is de beplanting van het Landschapspark in volle ontwikkeling. De recreatieve spelelementen worden geplaatst vanaf 3 augustus. De officiële opening vindt in het najaar plaats.

Uitkijktoren Puyenbroeck Wachtebeke