Openbaar vervoer kan beter

Jean Marie
0 reactie(s)
bussen Lochristi De Lijn

©JMDB

In de eindejaarsperiode verschenen 2 artikels over het openbaar vervoer in onze gemeente waarbij we aandacht hadden voor de verschillende buslijnen en het gewijzigde aanbod in het station van Beervelde. We vroegen naar jullie reacties.

De artikels kun je via deze link nog eens herlezen www.lochristinaar.com/nieuws/neem-de-bus en www.lochristinaar.com/nieuws/ook-weekendtreinen-beervelde

De Lijn

De Antwerpsesteenweg (N70) laat door het drukke autoverkeer – zeker tijdens ochtend- en avondspits - geen vlotte doorstroming toe. Hierdoor worden de reistijden verlengd en is een belbus (volgers De Lijn) niet mogelijk. Een aparte busbaan vanaf de Braamstraat van en naar Gent is een mooie suggestie.

De lijn 76 met eindhalte Dorp Oost – Pauwstraat kan misschien verlengd worden tot aan de Lozen Boer om Zeveneken, Zaffelare en zelfs Beervelde beter te bedienen. Bovendien is daar nu ook een klein winkelcomplex en een volgebouwd industrieterrein.

TreinTramBus schreef in 2010 al: “ We willen hierbij nogmaals benadrukken dat de voorgestelde verlenging van bus 76 naar de Lozen Boer vanaf Lochristi stelplaats mogelijk is zonder veel bijkomende kosten.”

Busreizigers woonachtig in Zaffelare en Beervelde komen met de wagen tot aan het dorp van Lochristi omdat de frequentie hier veel hoger ligt. De parking van AD Delhaize wordt dan veelal gebruikt.

Wie van Beervelde naar Puyenbroeck wil met bus 77 en 76, moet heel veel tijd hebben mede door het feit dat er geen belbus is.

Trein

station Beervelde

De weekendtreinen werden verwelkomd en unaniem aanzien als een verbetering.

De gewijzigde uurregeling tijdens de week deed alleen de wenkbrauwen fronsen en zorgt voor ongenoegen. Een frequentie van 30 minuten lijkt opportuun, zeker tijdens de week.

Omdat de bus 77 geen vlotte aansluiting geeft op de trein, is men quasi verplicht – om lange wachttijden te vermijden – met de fiets of de auto naar het station van Beervelde af te zakken.

Ondertussen staan zowel het stationsgebouw als de stelplaats van De Lijn te verkrotten en te verkommeren richting rijp voor afbraak.