Openingsweekend Padel Tennis Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)
PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

Dit weekend was het eindelijk zover. Alex Van De Casserie mocht de deuren opengooien van de padelterreinen in de Kapiteinstraat. De site onderging de voorbije maanden een ware metamorfose. De burgemeester opende vrijdagavond en Xavier Malisse kwam langs op zondagnamiddag en zo werd PTC Lochristi feestelijk ingeslagen.

Er liggen nu 4 padelterreinen, 2 tennisvelden waarvan 1 overdekt, 2 petanquebanen en er is parking op de site. Iedereen is er welkom met of zonder sportieve ambitie.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Vrijdag

Het weekend startte vrijdagavond met de feestelijke opening. Er kwamen zo'n 70 gasten opdagen. Burgemeester Yves Deswaene kwam langs, net als schepenen Sandro Di Nunzio, Janine Stadeus en sportfunctionaris Peter Geers. Het werd een aangename en verzorgde receptie.

In zijn toespraak bedankte Alex Van De Casserie de gemeente en vooral zijn ouders om dit mooie project mogelijk te maken.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Burgemeester Yves Deswaene feliciteerde op zijn beurt de jonge ondernemer met dit prachtinitiatief en wees ook op het belang van goede buren (die ook aanwezig waren). "Als er een probleem is, zet u bij elkaar en praat het uit", aldus onze burgervader.

Na de toespraken mocht de burgemeester samen met Alex en 2 leden van het team van PTC Lochristi, het nieuwe complex officieel openen door enkele balletjes te slaan. Het was voor hem een primeur. Ook schepen Sandro Di Nunzio waagde zich - gewapend met een racket - nadien op het terrein.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Zaterdag

Mooi en droog zomerweer op zaterdag. Velen kwamen eens kijken of al een balletje slaan in gezinsverband of van jong tot wat ouder. Ook het springkasteel, de foodtruck van Nonkel Pé - https://nonkel-pe.be/ - en de buitenbar lokten veel volk. Aangenaam, sportief en gezellig kennis maken met deze nieuwe club van Alex was het motto.

Het clubhuis wordt later vernieuwd en dan is de metamorfose compleet. Enkel op maandag is de bar gesloten maar iedereen kan ook dan komen spelen. Voor padel betaal je tussen 8 en 10 euro per persoon (afhankelijk van het tijdstip) en dan is het terrein anderhalf uur ter beschikking.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Het lidgeld voor het zomerseizoen tennis (met aansluiting bij Tennis Vlaanderen) kost 170 euro per persoon en 310 voor 2. Losse reservaties kosten 18 euro per uur. De sportkampen van de gemeente zullen ook hier deels blijven doorgaan in een combinatie van tennis en padel.

Meer info? https://www.ptclochristi.be/
Reserveren? Padel https://playtomic.io/ - Tennis? Via site naar Tennis Vlaanderen.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Zondag

Na een droge voormiddag gingen de hemelsluizen breed open en was het wachten tot dat onweer voorbij was. Omstreeks 16 uur kwam de zon dan priemen en dat werkte uitnodigend. Het terras liep snel vol met zo'n 150 sportievelingen en ook de terreinen bleven lekker volzet.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Even na halfzes kwam ex-toptennisser Xavier Malisse (ook the X-man genaamd) langs om een wedstrijdje padel gemengd dubbel te spelen met Amber Bourguillioen, Stefanie Carpentier en Alex himself. Ondertussen bereidde Pieter (Vanespana) in een hoek van de tent lekkere paella die nadien fel gesmaakt werd door de aanwezigen.

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Alex Van De Casserie blikte alvast tevreden terug op het openingsweekend.
“Het was een topweekend en ik heb me rot geamuseerd. Heel blij dat de mensen zich hebben kunnen uitleven. Bedankt aan iedereen voor deze onvergetelijke start na intens werken hier.”

PTC Lochristi - Opening © Bennie Vanderpiete

Ook wij wensen PTC Lochristi een superstart

Fotoreeks

Lochristinaar.com was het hele weekend aanwezig. Het leverde een mooie fotoreeks vol sfeerbeelden op. (Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

Filmpje

Bekijk ook het filmpje van het vernieuwde complex.