OVAM onderzoekt PFAS

Jean Marie
0 reactie(s)
OVAM onderzoekt PFAS Lochristi brandweer gemeentelijke basisschool

Tekst - Foto JMDB ©

“De OVAM start midden februari een onderzoek naar een mogelijke PFAS-vervuiling op het plein voor de brandweerkazerne en de speelplaats van de gemeentelijke lagere school. In het verleden hield de brandweer hier af en toe oefeningen met PFAS-houdend schuim. De kans op bodemverontreiniging is klein.”, lezen we op de site van de gemeente.

Het vollediger bericht kun je hier lezen https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/2892/pfas-onderzoek-rond-brandweerkazerne-lochristi

Er is al veel te doen geweest over dat soort vervuiling in Antwerpen en Zwijndrecht en die je soms rond brandweerkazernes vindt, omdat ze PFAS houdend schuim gebruiken.

OVAM of de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij ligt onder vuur in de onderzoekscommisssie maar onderzoekt de zaak verder en licht ook de gemeenten in. https://www.vlaanderen.be/pfas-vervuiling/inventarisatie-risicosites-pfas-vervuiling

https://www.vlaanderen.be/pfas-vervuiling/maatregelen-per-gemeente en hiermee is duidelijk dat Lochristi niet alleen is in Oost-Vlaanderen. Ook in Gavere, Beveren, Buggenhout, Gent, Oudenaarde, Ronse, Sint-Niklaas, Wetteren, Wichelen en Zele worden dergelijke onderzoeken uitgevoerd.