Over keutels en openingsuren

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Over keutels en openingsuren

Tekst Evarist Ganzelever - beeld Bennie

We gaan het even hebben over die dikke hondenstront vlak voor mijn oprit, want die dingen doen het altijd goed op diverse fora als 'Ge zijt van...'. Facebook, weet je wel!

Tweede in de top vijf van meest voorkomende items is: 'Weet er iemand een goeie kapster?' Bestaan er dan slechte kapsters en zo ja, waarom blijven er dan mensen hun hoofd aanbieden om te laten verknippen tot iets lelijk?

Op de derde plaats vinden we de vermiste katten terug. 'Deze poes gezien? Reddy, onze vier jaar oude gesneden kater is sinds vorige week dinsdag vermist. Hij is heel rustig en lief'. Zoals alle gesneden katers, denk ik dan!

'Kan iemand me vertellen wat de openingsuren zijn van parfumerie X?' staat met stip op nummer vier. Kan ik nog wel begrijpen, niemand staat graag voor een gesloten deur, maar in hedendaagse tijden moet je je afvragen of die zaak dan geen website heeft? Indien niet, zijn het beslist amateurs!

Om het rijtje af te sluiten zijn er de middenstand en wat kleine zelfstandigen in wording die hun lijntje uitwerpen. Waarmee ze eigenlijk toegeven zich geen degelijke advertentie in een gerenommeerd reclameblad te kunnen permitteren.

En dan is er nog ondergetekende, wiens woorden zich ook verspreiden via het 'Ge zijt van...'-kanaal! Al sta ik maar op een bescheiden eenenveertigste plaats!