“P Loves J” – de fotoreeks

Bennie
0 reactie(s)
Ludio Jeugdtoneel Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

3 maal voerde de jeugd van het toneelgezelschap Ludio “P Loves J” op. Dit weekend waren de beide laatste voorstellingen voorzien. Maar het coronavirus besliste er anders over.  Lochristinaar brengt vandaag de beloofde fotoreeks en blikt al even vooruit op de komende producties.

“Pieter Loves Julie”

“P Loves J” - of “Pieter Loves Julie” – werd vorig weekend 3 maal opgevoerd. Vandaag en morgenavond, telkens om 20 uur, waren de beide laatste voorstellingen voorzien in Orphanimo. Maar corona besliste er ander over.

“P Loves J” vertelde het verhaal van een onmogelijke liefde tussen een jongen en een meisje van 2 rivaliserende jeugdbendes. En voor één keer was er geen happy end. Integendeel, het stuk kende een tragisch einde waarbij niet enkel Pieter en Julie stierven. Een sterk verhaal met veel passie gebracht door een 14-tal jeugdige spelers. Er kwamen meer dan 180 toeschouwers kijken naar de opvoering van deze opkomende toneeltalenten. En nu zorgde Corona voor een onverwacht einde van deze productie. De 2 voorstellingen van dit weekend dienden geschrapt. Erg jammer. Maar wie het moest missen, vindt zijn gading in onze fotoreeks.

Een vooruitblik

Na deze jeugdproductie pakt Ludio dit jaar – in de maand november - terug uit met een stuk voor volwassenen. Iets wat ze in het voorjaar van 2021 dan nog eens overdoen. Er werd alvast een aanvraag ingediend om deze beide producties in het nieuwe complex Uyttenhove te mogen opvoeren. In november 2021 is er dan terug een jongerenproductie en nu al staat vast dat Elise Roels dan zal instaan voor de regie. Deze 22-jarige actrice kent u ongetwijfeld als Emma, de dochter van dokter Judith Van santen, in de TV-soap “Thuis”.

Maar nu alvast veel kijkplezier met onze fotoreeks. Met een welgemeende “proficiat” aan de Ludio-jeugd!  (Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)