Park van Beervelde ontvangt Paradise Down by the Lake

Bennie
0 reactie(s)
Paradise Down by the Lake © Annick Gentier

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Annick Gentier 

Van 1 mei tot 6 juni vindt in het Park van Beervelde de tweede editie plaats van “Paradise Down by the Lake”. Een event waar men coronaproof op vlotten kan genieten van rustige elektronische muziek.

Een tijdje geleden postte de organisatie van “Paradise Down by the Lake” een “teaserfilmpje” over de locatie waar het festival binnenkort zou plaatsvinden. Daarin beelden van de vijver van het Park van Beervelde. Ondertussen volgde de officiële bevestiging : het Park van Beervelde vormt het decor voor de tweede editie van het event.

Paradise City Festival

Sinds 2015 organiseert Paradise City – telkens het eerste weekend van de zomervakantie – een dancefestival op het kasteeldomein Ribaucourt (in Perk, Steenokkerzeel). De organisatie kan niet enkel uitpakken met een line- up met de meest toonaangevende namen van de house en techno underground scene. Ze mag ook prat gaan op een duurzame en ecologische aanpak en viel daarvoor ook al in de prijzen bij de Greener Festival Awards.

Vorige zomer dreigde het festival - t.g.v. de coronamaatregelen - niet te kunnen plaatsvinden. Vanaf 1 juli mochten toen enkel evenementen buiten met maximaal 200 bezoekers georganiseerd worden. En net dat inspireerde de organisatoren van het festival. Ze besloten om een aantal vlotten te laten bouwen. De bezoekers konden zo coronaproof - want per bubbel op een eigen vlot – vanop de slotgracht genieten van de optredens en de deejays.

© Etienne Tordoir @musicbelgiumphotos Paradise Down By The lake

Paradise Down by the Lake

De formule werd gesmaakt en in de nazomer - van 10 tot 20 september - organiseerde men op het meer van het Kasteel Calmeyn in Drogenbos de eerste echte editie van “Paradise Down by the Lake”. Op vlotten van maximaal 8 personen konden de deelnemers op het water feesten en genieten van ingetogen, ontspannende elektronische muziek.

© Etienne Tordoir @musicbelgiumphotos Paradise Down By The lake

Park van Beervelde 1 mei tot 6 juni

Van 1 mei tot 6 juni vindt er nu een tweede editie plaats. Deze keer op de grote vijver in het Park van Beervelde. Alles is natuurlijk afhankelijk van de maatregelen die op dat moment van kracht zullen zijn. Op dit moment mogen we buiten met 10 personen samenkomen. Vanaf 1 mei mag de horeca heropenen en verwacht de evenementensector bijkomende versoepelingen onder voorwaarden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van sneltesten. Het is de bedoeling dat er in Beervelde in de periode van 1 mei tot 6 juni – met daarin de verlengde weekends van Hemelvaart en Pinksteren – 19 sessies van Paradise Down by the Lake plaatsvinden.

Paradise Down by the Lake © Paradise City

Vijf weekends lang zullen telkens tot  400 bezoekers - per bubbel verdeeld over de 50 vlotten  - dobberend op het water kunnen kunnen genieten van deejay-sets en live acts. Een borstwering zorgt ervoor dat opvarenden niet zomaar overboord kunnen vallen. Bezoekers kunnen een gezonde picknick en drankjes bestellen voor de lunch en/of het diner aan boord. Het intieme karakter wordt ook vertaald in de line-up met o.a. Jonny Nash, Christian Löffler, Jane Fitz, John Talabot, Giegling, Suze Ijo, Lola Haro, Alfred Anders & Walrus en AliA & DTM Funk. 

Alle deejay-sets en live performances, gespeeld vanop een platform op het water, zullen een toontje rustiger klinken dan gebruikelijk (easy-going electronic music zoals ambient, jazz fusion en downtempo) om aan te sluiten bij de feeërieke setting. 

Praktisch

Elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 1 mei en 6 juni. Op vrijdag van 17 tot 24 uur, op zaterdag van 14 tot 24 uur en ’s zondags van 14 tot 23 uur. Tickets voor de beschikbare boten worden enkel per bubbel van 8 personen verkocht en alle leden van een bubbel zijn verplicht om samen aan te komen.
De ticketverkoop start op 17 maart. Tickets kosten 40 €/pp voor vrijdag en 52 €/pp voor zaterdag en zondag. In geval van annulatie worden de tickets terugbetaald

Alle verdere info vindt u op de website  https://www.paradisedownbythelake.be/ .  Daar ontdekt u ook de volledige line-up van de artiesten en vanaf morgen (17 maart) kan u er ook tickets bestellen.

Het Park van Beervelde kijkt in elk geval uit  naar de samenwerking en het event.

Mediaplatform POS maakte een reportage over de eerste editie van Paradise Down by the Lake in Drogenbos. Het filmpje dat we hier mogen delen, bevat na het interview met organisator Gilles De Decker ook nog mooie sfeerbeelden.  

(Foto’s © Annick Gentier, © Etienne Tordoir @musicbelgiumphotos, © Paradise City)