Pasar, vleugels voor je vrije tijd

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Pasar vzw, het vroegere Vakantiegenoegens, is een sociaal-culturele vereniging die zoveel mogelijk mensen wil motiveren en kansen geven om hun vakantie, recreatie of vrije tijd zo waardevol mogelijk in te vullen.

De naam ‘Pasar’ is afgeleid van ‘passeren’ en dat is dan ook hetgeen gebeurt wanneer je ziet welke initiatieven er allemaal langsheen deze vereniging passeren.
Wandelingen, fietstochten, reizen, cultuursnuiven, weetjes of cursussen organiseren…
De vereniging telt ruim 38.000 aangesloten gezinnen en 320 lokale of regionale groepen en themaclubs.
Ook in Lochristi wil Pasar je laten kennismaken met hun werking en de mogelijkheden om je zelf te engageren binnen dé vereniging voor vrije tijd en recreatie.
Zo wil men onder andere enthousiaste GPS-gebruikers samenbrengen om ervaringen uit te wisselen, anderen er wegwijs mee maken of activiteiten hieromtrent organiseren.
Wie graag een wandeling, fiets- of zoektocht, ja zelfs een schattenjacht organiseert en beschikt over een GPS-toestel is bij Pasar aan het juiste adres.

Op donderdag 8 mei om 19.30u is er een open startvergadering in de polyvalente zaal van de bibliotheek Reinaert - Koning-Boudewijnlaan 6, 9080 Lochristi.
Naast duiding over de werking en uitbouw van een ‘GPS-afdeling’ mag je die vrijblijvende avond onder meer algemene informatie over Pasar verwachten.
Dit tijdens een gezellige babbel met een hapje en drankje.
Voor wie nog geen ervaring met de wandel- en fiets-GPS heeft, maar hier graag meer wil over weten, voorziet Pasar twee cursussen voor beginners.

Donderdag 22 mei om 19.00u  is er het ABC van de GPS, een theoretische cursus waar alle vragen een antwoord krijgen, op de eerder vermelde locatie.
Leden betalen 3 euro, niet-leden 5 euro.

En dan is er zondag 22 juni, waar om 13.30u de GPS-kennis in de praktijk wordt gebracht.
Eerst komt er een deeltje cursus dat de instelling van het toestel behandelt, daarna trekt men naar buiten voor gerichte oefeningen.
Een aantal toestellen kan uitgeleend worden voor de duur van deze activiteit.
Plaats van het gebeuren blijft de polyvalente zaal Bibliotheek Reinaert.
Leden betalen 5 euro bijdrage, niet-leden 7 euro.

Wie meer informatie wil, een handje wil helpen of inschrijven voor een infomoment of cursus, kan terecht bij Jeroen Claeys, Pasar-coördinator voor Lochristi en omgeving.
Jeroen.claeys@pasar.be – 0496/27 60 61