Peddelroute in de Lootse achtertuin

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
peddelroute Waasland

Tekst  - Foto Evarist Ganzelever

Het beu om op onze landelijke weggetjes te slalommen tussen al die andere fietsers en wandelaars? Dan is de Peddelroute Waasland misschien de oplossing!

En meteen maak je kennis met de eerste officiële route over water van Oost-Vlaanderen, trouwens de eerste in haar soort in Vlaanderen waar je in een lus kan peddelen. Met haar 31 kilometer lang verbindt ze Durme, Moervaart, Zuidlede en het kanaal van Stekene. Een kano of kajak kan je huren in Wachtebeke en Lokeren, maar het staat je uiteraard vrij je eigen drijfmiddel, zoals een supboard of opblaasbaar bootje, te gebruiken.

Op je eigen tempo glijd je langs mooie stukjes natuurgebied, onder bruggen door, of hou je halt bij een cafeetje waar een terrasje wenkt. Onderweg zijn er verschillende steigers en pontons te vinden om even op adem te komen, of gewoon een moment te genieten vanaf de oever. Zo werd ter hoogte van de voormalige suikerfabriek in Moerbeke een gloednieuwe steiger geopend. En nu we het in deze reis-onvriendelijke tijden toch niet ver van huis zoeken, is dit een prachtig initiatief om onze streek eens vanuit een andere hoek te ervaren.

Meer informatie?

https://kanocenter.be/kano-kajakverhuur - http://www.meersland.be/kanoverhuur-prijzen

https://www.vmm.be/water/beheer-waterlopen/kano-en-kajakkaarten-en-reglement/infobord-peddelroute-waasland.png/view