Picasso Village: “GAME OVER!” voor Rode Duivels

Bennie
1 reactie(s)
 Picasso Village: “GAME OVER!” voor Rode Duivels

© Bennie Vanderpiete

Vrijdagavond moesten onze Rode Duivels het in de kwartfinales opnemen tegen Wales. Daarna zouden we woensdag Portugal verslaan in de halve finales om op 10 juli te strijden voor de titel van Europees kampioen. Het liep even anders…

 Picasso Village: “GAME OVER!” voor Rode Duivels

Groot waren de verwachtingen voor dit Europees kampioenschap. Mogelijks nog groter is de teleurstelling. Door het verlies tegen Italië werden we slechts tweede in onze groep. Toch bleek dit niet ongunstig want alle favorieten zaten immers in de andere tabelhelft.
De weg naar de finale lag open. Maar vrijdagavond bleek Wales, eens te meer, “ons zwarte beest”.

 Picasso Village: “GAME OVER!” voor Rode Duivels

De eerste speelhelft: verschroeiende start

De Rode Duivels begonnen nochtans gretig aan de wedstrijd en creëerden onmiddellijk een paar mooie doelkansen. Twee, drie keer hadden we in de openingsfase kunnen scoren maar het bleef wachten tot de dertiende minuut. Toen knalde “ninja-krijger” Nainggolan met een fraai afstandsschot de 1-0 tegen de netten. De Duivels grepen de Welshmen naar de keel. Het dak ging eraf in Picasso Village, het beloofde een mooie voetbalavond te worden. Maar de schijn bedroog.
Onze Duivels lieten zich - volkomen onbegrijpelijk - steeds verder terugdringen op de eigen speelhelft. Courtois kon met een wereldsave eerst nog de gelijkmaker voorkomen maar op het halfuur was het dan toch raak. Onze volledig vertimmerde defensie liet Ashley Williams volkomen vrij en die had maar binnen te koppen. Zo gingen we rusten bij een 1-1 gelijkstand.

 Picasso Village: “GAME OVER!” voor Rode Duivels

Verkiezing van “Duivelse Pabo-Miss”

Tijdens de rust dan terug de verkiezing van “Miss Pabo”. Ook deze keer beloonde deze sponsor tijdens de rust de drie dames die het best verkleed waren in de “de sfeer van de Rode Duivels”. Wendy Janssens, Annelies Meuleman en Jocelyn Gere uit Kortrijk - ze trouwt binnenkort met iemand uit Lochristi- werden uitgekozen en mochten op het podium.
Om de winnares te bepalen testte Benjamin Bundervoet de drie dames op hun voetbalkennis. Annelies Meuleman uit Oordegem kroonde zich tot winnares en mag gaan shoppen met een waardebon.

Tweede speelhelft: de afgang

Na de rust even een opflakkering van onze Rode Duivels. Tot we na 10 minuten op een volgende counter van Wales liepen. Hai Robson-Kanu zette met een mooie beweging maar liefst drie van onze verdedigers in de wind en kon de bal simpelweg voorbij Courtois tegen de netten prikken. De vele Belgische supporters - zowel in het stadion als in Picasso Village - reageerden terneergeslagen. Het besef groeide dat déze ploeg niet meer bij machte zou zijn het tij nog te keren. En toen vijf minuten voor tijd Samuel Vokes - bij een nieuwe tegenprik - de bal in het Belgische doel kopte besloten de eerste toeschouwers naar huis te gaan.

“GAME OVER!” voor onze Rode Duivels.

Toch nog een feestje

Een heel deel toeschouwers die teleurgesteld afdropen maar de meesten hadden nog geen zin om naar huis te gaan.
“Na België-Wales bouwen we een feestje en draaien muziek tot 1 uur ’s nachts” hadden Benjamin en Martin ons beloofd. En ook daarvoor waren de mensen gekomen. De Blom Brothers openden met een hele rits gouden dansnummers en de sfeer zat er onmiddellijk in.

Retropolis, rommelmarkt en de finale

Geen wedstrijden meer van de Rode Duivels. Picasso Village opent zijn deuren een volgende keer op 9 juli voor het dansfestival Retropolis. Van 12 uur tot 2 uur ’s nachts kan je er dan terecht voor niet minder dan 14 acts met steengoede House-deejays. Toegang kost 20 euro maar er zijn uiteraard ook heel wat formules waarbij maaltijden en drank inbegrepen zijn.

Tickets zijn nog steeds te verkrijgen in de Picasso, of kan je bestellen via volgende link: https://shop.ticketscript.com/channel/web2/get-dates/rid/QN4BJCAG/eid/293505/language/nl

Op zondag 10 juli van 9 tot 17 uur eerst een rommelmarkt waarvoor je ook nog steeds kan inschrijven, per mail bij Patrick Schreyen ( patrikschreyen@hotmail.com ).

 Aansluitend, om 21 uur is er dan de finale. Helaas zonder onze Rode Duivels. Op naar het wereldkampioenschap 2018. Hopelijk dan terug met Picasso Village. Ben, Martin, Dorien en ook alle hulpdiensten: bedankt voor een puike organisatie!