Picasso Village beleeft zijn eerste feestje!

Gisteren speelden de Rode Duivels in Socchi hun eerste wedstrijd in de groepsfase van het WK.
Het werd een verdiende – maar moeizame – overwinning tegen Panama. Picasso Village beleefde zijn eerste feestje.

Het was natuurlijk een gewone weekdag/werkdag gisteren. Heel wat studenten hebben nog examens en de aftrap van de eerste wedstrijd van onze Rode Duivels was al om 17 uur.
Dat alles zorgde ervoor dat er geen overrompeling was op Picasso Village. Heel wat supporters kwamen nog toe tijdens de eerste helft of zelfs tijdens de pauze. Maar uiteindelijk daagden zo’n 1.200 fans – vrijwel allemaal fraai uitgedost – op om onze nationale ploeg naar de overwinning te schreeuwen tegen onze eerste WK-tegenstander Panama.

Brabançonne en eerste helft

Traditiegetrouw werd op Picasso Village eerst de “Brabançonne” gezongen, deze keer onder leiding van burgemeester Yves Deswaene, Benjamin Bundervoet en Dirk De Pauw. Dat het een verkorte versie werd met minder strofen, deerde niemand. Frank Raes was immers al begonnen met de voorstelling van de ploegen.
En dan was het tijd voor de wedstrijd. Veel goede wil bij onze Rode Duivels en ons nationaal elftal zette onmiddellijk druk. Maar toch verliep de eerste helft vrij stroef en was de opbouw te traag. Een paar ballen in het zijnet, wat goede schoten en af en toe een beetje pech. Maar geen doelpunten en zo stond het nog 0-0 bij de pauze.

Interviews tijdens de pauze

De bezoekers van Picasso Village verkozen tijdens de pauze de live-interviews vanop de Picasso-weide boven de commentaren van de analisten in de Sporza-studio. Dus mengde Luc Segers zich onder de vele fans om te peilen naar hun bevindingen en hun pronostiek voor de tweede helft. Wim Coppens filmde alles zodat iedereen de amusante gesprekjes kon volgen op de twee grote schermen.
En wie aan het woord kwam, was ook live te horen op evenementenradio VROB.

Driemaal is scheepsrecht

Ook de tweede helft werd gretig aangevat door onze Duivels en deze keer bracht het iets op.
Een zoveelste aanval werd weggekopt door Panamese verdediging. Dries Mertens nam de afvallende bal rechtstreeks op de slof en schoot – vanop de hoek van de zestien meter – mooi in de kruising. Een erg mooi doelpunt en Picasso Village ontplofte. De ban was gebroken maar wie dacht dat het nu een walk-over zou worden, had het mis. De kanaaljongens counterden geregeld erg gevaarlijk en Thibaut Courtois moest zowaar een aantal gevatte reddingen uitvoeren. Twintig minuten voor tijd slaagden de Rode Duivels er toch in de zege veilig te stellen. Kevin De Bruyne liet weer eens een flits van wereldklasse zien. Met de buitenkant van de rechtervoet gaf hij de bal voor doel waar Romelo Lukaku maar in de verste hoek te koppen had. Men mocht een tweede keer juichen.
Panama trok nu ten aanval waardoor er ruimte kwam voor Eden Hazard. Hij kon – in de 75ste minuut – Lukaku met een mooie pass op links in de diepte sturen en “Big Rom” verschalkte de Panamese doelman met een stiftertje. Driemaal is scheepsrecht. Het dak ging eraf in Picasso Village.

Gewonnen, dus een feestje

Een eerste overwinning voor ons nationaal elftal. Verdiend maar weinig overtuigend tegen een erg stugge (en bijwijlen potige) tegenstander.
Maar de eerste drie punten zijn een feit, dus kon er gefeest worden. Onmiddellijk na het eindsignaal trokken de beide dj’s het feestje op gang met” Mooi man”, de song waarvan een eigen Picasso Village -versie gemaakt werd. De polonaise werd ingezet en het feestje kon beginnen. De sfeer was opperbest en het bier vloeide rijkelijk.

Zaterdag tegen Tunesië

Tunesië is onze volgende tegenstander en die wedstrijd begint zaterdag om 14 uur.
De zon zal van de partij zijn en het is weekend. Lochristi zal dan massaal afzakken naar de weide in Dorp-Oost. Maar Martin, Ben en Dorien zijn er helemaal klaar voor. Picasso Village blinkt weer uit door een schitterende organisatie.

VROB gaat dubbel

Evenementenradio zendt tijdens het WK, op dagen dat onze Duivels spelen, ook uit vanop Picasso Village. Niet op de vertrouwde frequentie, maar deze keer op 87,6 MHz.

Volgend weekend verhuist de VROB-container weliswaar naar de Dorpsstraat waar er wijkfeesten zijn. Maar toch zal de evenementenradio ook aanwezig voor de wedstrijd België-Tunesië. Voor het eerst dus gelijktijdig aanwezig op 2 evenementen.
Lochristinaar mengde zich onder de vele fans op Picasso Village. Het leverde onderstaande fotoreeks op. Veel kijkplezier.