Ploegvoorstelling en inhuldiging oefencomplex KAA Gent

Jean Marie
0 reactie(s)
KAA Gent ploegvoorstelling 2017

© JMDB

Maandag werd de ploeg voorgesteld in de Ghelamco Arena en gisteren werd in Oostakker het nieuwe oefencomplex officieel geopend.

Ploegvoorstelling

De ploeg werd voorgesteld in de Ghelamco Arena. Het is natuurlijk nog niet allemaal definitief aangezien de transferperiode nog loopt tot eind augustus maar de grote spelerslijnen zijn getrokken. Er werden een aantal nieuwe spelers aangetrokken en men zoekt nog wat versterking.

Op mandag 17 juli 2017 om 18 uur wordt de ploeg ook voorgesteld op het Sint-Baafsplein.

Anderen zullen en mogen dan weer vertrekken. Gisteren speelde KAA Gent alvast een galawedstrijd tegen Nice, die ze met 2-3 verloren. www.kaagent.be/nl

Het is een zeer internationaal mannengezelschap van 30 spelers met slechts 1 vrouw in de staf. Eva Maenhout is mental coach van de Buffalo’s. Ze is klinisch psycholoog en vooral actief in de sportwereld. www.maenhoutperquy.be

Eva Maenhout mental coach KAA Gent

Oefencomplex

Gisteren werd het totaal nieuwe en prachtige oefencomplex officieel geopend in Oostakker, Eikstraat. Het heeft 2 oefenterreinen met de maximumafmetingen (105 x 68 m) met natuurgras, een looppiste er rond, power hill met trappen tot 60 cm hoog en een gebouw met fitness, 42 kamers, burelen, kleedkamers, kinezaal, zwempool, zit- en ontspanningshoek, restaurant en wassalon.

Power Hill KAA Gent

De trainingen zullen meestal achter gesloten deuren plaats vinden. De individuele kamers zijn vooral bedoeld als rustplek tijdens de trainingen die momenteel intensief zijn. De spelers werken van 8.30 tot ongeveer 18 uur aan de opbouw richting seizoen 2017-2018.

Vier jaar na de afwerking van de Ghelamco Arena is dit een volgend hoofdstuk in de uitbouw van de club. In samenwerking met stad Gent en Koninklijke Racing Club Gent - http://krcgent.be – werd in amper 6 maanden - start 25/1/2017 - een compleet en modern oefencentrum gebouwd waar vooral de A-ploeg zal vertoeven maar waar ook de Beloften hun wedstrijden zullen spelen. Trainer Hein Vanhaesebrouck en de architect zaten hiervoor uren samen.

Voor de trainer waren zichtbaarheid en betrokkenheid heel belangrijk. Zo hebben de spelers zicht op de fitnessruimte waar ploegmakkers aan de conditie of revalidatie werken en omgekeerd kunnen zij zo ook de trainingen volgen. GSM’en achter het fitnessstuur is alleszins verboden, dat maakte Hein Vanhaesebrouck alvast ook duidelijk.

Voorzitter Ivan De Witte zei dat het oefenterrein aan de Warmoezeniersweg wat klein was en dat men daar de jeugd nu ten volle kan laten trainen. Eerst dacht men er aan richting Merelbeke te trekken maar verkoos men toch binnen de stadsgrenzen te blijven en een samenwerking aan te gaan met stad Gent en de ‘concurrent’.

Dit oefencomplex moet de spelers ook motiveren en een drive geven met de tools die hen nu ter beschikking worden gesteld. Samen met renovatiewerken in de Warmoezeniersweg betekent dit een investering van ongeveer 8 miljoen euro.

Hein Vanhaesebrouck en Ivan De Witte

De ambities voor het volgend seizoen zijn torenhoog en zo wil Gent alvast met meer punten aan de playoffs beginnen, beter doen dan vorig seizoen waarbij ook de Beker en het Europees avontuur heel belangrijk zijn.

Thomas Foket

Het contract van Foket werd met een jaar verlengd (tot 2019) en zo blijft hij na de afgesprongen transfer richting Italië in Gent. Hartproblemen zijn de oorzaak voor het afspringen van de transfer en intussen werd hij ook geopereerd.

Restaurant Horseele

Momenteel wordt ook het sterrestaurant in de Ghelamco aangepakt en deze verbouwingen zullen begin september 2017 klaar zijn. www.restauranthorseele.be

De receptie werd verzorgd door Mise en Place - www.miseenplace.be/ik-zoek-horecapersoneel en het walking dinner door Gourmet Invent - www.gourmetinvent.be

walking dinner KAA Gent