Politie in 2021

Jean Marie
0 reactie(s)
politie zone puyenbroeck cijfers 2021

Tekst  JMDB - Foto Bennie Vanderpiete

De politiezone staat in voor de veiligheid van 50.113 inwoners in 4 gemeenten. 113 medewerkers zorgen hiervoor. Zonet werd het jaarverslag gepubliceerd. Wat valt op? Welke cijfers stijgen?

Er waren in 2021 12.054 oproepen en dat resulteerde in 8.091 effectieve tussenkomsten. In alle vier de gemeenten staan interventies in verband met huiselijke moeilijkheden met geweld in de top 5. In Moerbeke en Wachtebeke op plaats 3 en in Lochristi en Zelzate op plaats 4. Dit is niet het echte politiewerk natuurlijk maar blijkbaar meer dan courant. Daarom zet men ook in op ketengerichte aanpak van intra familiaal geweld.

Ongevallen

Wat verkeersongevallen betreft is de N70 de meest onveilige weg. Dorp Oost – Dorp West en Antwerpse steenweg zijn goed voor 49 geregistreerde ongevallen of 12.1% van alle ongevallen in de ganse zone. Op de Beerveldsebaan, Koning Albertlaan en Bosdreef gebeurden 8 ongevallen en zo staat Lochristi 8 maal in de top 10 van de verkeersongevallen. De Politie stelde alles samen 441 verkeersongevallen vast.

Verdovende middelen en drugs

Tijdens verkeersacties en interventies werden 166 druggerelateerde vaststellingen verricht. In Zelzate werden 5 kleine plantages aangetroffen. 

Inbraken in gebouwen en voertuigen

Binnen de zone werden 115 inbraken en inbraakpogingen vastgesteld. November was de meest risicovolle maand.

ANPR cameraschild

Er staan 16 palen met 23 camera’s. 50% van de bevragingen leverden elementen op die konden leiden tot het oplossen van het misdrijf.

Gemeentelijke administratieve sancties of GAS

147 maal schreef men een gasboete uit waarvan 61 processen verbaal naar aanleiding van sluikstort en afvalwetgeving. Loslopende dieren (18) en winkeldiefstallen (13) scoorden hoogst.

Overtredingen gerelateerd aan milieumisdrijven vinden we niet terug. Het volledig rapport kunt u lezen op https://www.politie.be/5416/nieuws/jaarverslag-2021