Politie duurzaam uitgerust

Jean Marie
0 reactie(s)
BMW motor PZ Puyenbroeck

Tekst JMDB - Foto's Bennie Vanderpiete

Politie Puyenbroeck heeft 2 motorfietsen BMW R 1250 RT aangekocht en ook 2 volledig elektrische personenwagens Hyundai Ioniq. De BMW’s  worden ingezet voor het team verkeer en mobiliteit en hebben hun basis in Lochristi. De elektrische zullen worden gebruikt door de wijkteams van Lochristi en Zelzate.

BMW

Het is meteen een volgende stap richting milieuvriendelijkheid van de voertuigen. De motorfietsen zijn de opvolgers van de bromfietsen en de lichte motorfietsen, die al even uit het straatbeeld verdwenen. Ze zijn van op de BMW-fabrieksband al speciaal uitgerust voor het politiewerk en identiek aan deze van de Wegpolitie. Ze werden ook via deze aankoopcentrale aangeschaft. Drie politiemensen volgden een speciale opleiding om ermee te rijden.

politiezone Puyenbroeck

De aankoop kadert meteen ook perfect in het zonaal veiligheidsplan waarin verkeersveiligheid prioritair is. Dagelijks worden snelheidscontroles uitgevoerd maar ook drugs- en alcoholcontroles. Tijdens deze acties zullen de politiemotards hun nut bewijzen voor wie zich liever onttrekt aan de controles.

Politie Puyenbroeck Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Het zijn de vervangers van de in 2008 in dienst genomen voertuigen met een euro 4 emissienorm die nu de LEZ-zones niet meer binnen mogen tenzij na betaling.

Ze werden aangekocht door intekening op het raamcontract van Fluvius. Met een rijbereik van 280 zijn ze ook volledig emissievrij. Voor deze wagen zijn twee laadpalen geïnstalleerd. De wijkteams, die nabijheid met de burger als doel hebben,  hebben ook (elektrische) fietsen.

Politie Puyenbroeck Hyundai Ioniq

Politiemensen van de zone zullen ook een opleiding ‘rijden in prioritaire omstandigheden’ volgen zodat ze snel maar veilig richting interventie kunnen rijden.

In onze zone werken 85 politiemensen en 22 administratieve krachten. De politiezorg wordt ook gestuurd van uit Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate en van uit het hoofkantoor in Lochristi.

korpschef zone Puyenbroeck Koen Van Poucke

Politie Puyenbroeck Hyundai Ioniq politiechef burgemeesters

De korpschef en 3 burgemeesters woonden gisteren de inhuldiging bij.

Meer info? https://www.politie.be/5416/ en via FB