Prijsuitreiking Ecotuinwedstrijd

Jean Marie
0 reactie(s)
Prijsuitreiking Ecotuinwedstrijd Lochristi eco tuinen

Tekst - Foto JMDB ©

De voorgaande editie ging door in 2019 met 39 deelnemers. Na de Coronabreak in 2020 namen dit jaar 50 inwoners deel aan de wedstrijd eco-tuinen. Vooraf gaf Koenraad Vanhoutte uit de Eikendreef uitleg over waterpartijen in de tuin.

Koenraad Vanhoutte Lochristi

Hij is aquatisch bioloog, gespecialiseerd in projecten die met water te maken hebben. Zie http://www.naviculagroup.com/koen-vanhoutte-serial-entrepreneur-en-aquatisch-bioloog

24 van de 50 tuinliefhebbers namen voor de eerste keer deel. De milieudienst (groendienst – duurzaamheid) blikt tevreden terug.

“Een groot aantal heeft ons uitermate verrast. Heel veel inwoners zijn door de coronacrisis fanatiek beginnen tuinieren, waarbij ze gelukkig open staan voor ecologie en klimaatbestendigheid. 29 tuinen kregen een score van meer dan 80%. Zoals gewoonlijk ontvangen de eerste 20 laureaten een bedrag aan waardebonnen, vanaf plaats 21 tot en met 50 krijgen ze een troostprijs van zowel de gemeente als van de milieuraad.”

Markus Bundervoet winnaar ecotuinwedstrijd Lochristi 2021

De ranking is wel wat door elkaar geschud maar de top 3 blijft scoren al wisselen ze nu van plaats. Ze komen alle drie uit Zaffelare met Markus Bundervoet op 1, Hilde en Franky op 2 en Mia De Vuyst op 3. Zij kon niet aanwezig zijn.

Franky Nimmegeers Zaffelare

Heel sterke deelnemers, een deels nieuwe jury met een andere kijk op vooral esthetisch vlak en de alternatieve manier van jureren omwille van Corona zorgden daarvoor. Twee personen (groen- en duurzaamheidambtenaar) bezochten de tuinen en maakten een filmpje voor de andere 3 juryleden.