Prikje

Jean Marie
0 reactie(s)
Prikje Corona Covid 19

Tejkst JMDB - Foto Nick Fewings ©

De vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke blijven ook in het voorjaar van 2022 open. Ze zijn al opnieuw actief sedert 8 november 2021. Eerstelijnszone Scheldekracht zal dus tot eind april blijven vaccineren in De Warande in Wetteren en Puyenbroeck in Wachtebeke.

Dokter Marc Verstraeten, medisch coördinator van de centra vat het zo samen:

'We maken op vlak van besmettingen een zeer zware golf door op dit moment. Het zijn de vaccins die ervoor zorgen dat er niet veel meer mensen ernstig ziek worden en in het ziekenhuis belanden. Wij moeten de kostbare tijd en energie van onze medewerkers en vrijwilligers dan ook optimaal benutten om vaccins toe te dienen. Een bijkomend voordeel is de duidelijkheid voor de burger: mensen kunnen ook voor hun boosterprik terecht in het vertrouwde centrum.’

In beide centra is intussen een logistieke aanpassing gedaan zodat de zaal deels opnieuw beschikbaar is voor de sportclubs. Ook met deze herschikking kunnen de centra nog steeds vier vaccinatielijnen organiseren. 

Het gaat niet alleen om een boosterprik maar ook een derde voor zorgverleners, een tweede voor wie J&J toegediend kreeg, niet gevaccineerden en 12-jarigen.

Gouverneur Carina Van Cauter gaat nog een stapje verder dan wat Federaal werd afgesproken en verbiedt tot net na Kerstmis fuiven en feestjes, die door niet professionelen worden georganiseerd. Sportclubs en jeugdverenigingen zijn hier vooral de dupe van. Andere sheriffs nemen nog andere maatregelen en ook burgemeesters zwaaien al eens met verbodsborden.

Had men geen groepsimmuniteit ‘beloofd’ vanaf 70%? Wist men dan niet dat er zoveel verschillen waren tussen de vaccins? Nu wordt alleen nog mRNA Moderna en Pfizer ingezet. Lopen niet te veel mensen te snel en in paniek naar de dokter, het testcentrum … bij een winters kuchje?

Hier werden in de laatste 14 dagen 370 nieuwe gevallen geregistreerd op 22.621 inwoners of 1.63%. 85% van de totale bevolking (kinderen meegerekend) is ingeënt. Voor 65+ is dat zelfs 98.04% en bij de +18-jarigen hebben we een inentingsgraad van 95.72%. En toch zijn er zelden meer besmettingen geweest.

Alle informatie vind je op de site van de gemeente:

https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/2856/vaccinatiecentrum-blijft-open-tot-eind-april-2022