Prikken

Jean Marie
0 reactie(s)
Vaccinatiecijfers Lochristi covid 19 gevallen

Tekst JMDB © - Foto Bennie Vanderpiete

Hoever staan we met de vaccinaties? Hoe lang gaan we nog door? Een overzichtje waarbij we vaststellen dat het einde nog niet in zicht is, hoe beu we het ook allemaal zijn toch?

Virologen beroepen zich op voortschrijdend inzicht, al zijn ze het ook onderling soms oneens. Velen van ons werden al driemaal geprikt en of dat nog meer wordt, is momenteel koffiedik kijken. Het is nu de omikronvariant die de kop opsteekt, besmettelijker en minder ziekmakend toch ook.

De afgelopen 14 dagen werden hier 193 besmettingen vastgesteld. Of dit ook leidt richting ziekenhuisopname is niet bekend op gemeentelijk vlak. De provincie heeft die cijfers. Het is alleszins zo dat dit een daling is met 66%.

Intussen zijn 85,68 % personen ingeënt (alle leeftijden) waarvan 98,29% 65-plussers en 96,16% van alle + 18-jarigen.

En in Wachtebeke?

De afgelopen 2 weken waren er 61 gevallen (7.769 inwoners). 84.06% is volledig gevaccineerd (alle leeftijdsgroepen). Bij de 65+ is dat 97.61% en bij alle + 18 is dat 95.48%

Het vaccinatiecentrum blijft alleszins nog open tot eind april 2022 en intussen worden de 5 tot 11-jarigen uitgenodigd om erlangs te gaan.

Sinds het begin van de pandemier belandden al meer dan 97.600 mensen in het ziekenhuis en er stierven meer dan 28.400 inwoners en dat is meer dan de ganse bevolking van Lochristi (22.600). 

cartoon corona vaccinatie

Beterschap zit er misschien in vanaf maart, laat Prof. Van Gucht weten. Prof. Van Ranst heeft nog steeds heel veel kritiek op het beleid en alle versoepelingen, al zijn er nog andere doemdenkers.

De verrekijker is ook een mogelijkheid om van het uitzicht te genieten. Sporadisch wordt er wel eens buiten de lijntjes gekleurd en zijn er ook wel eens betogingen.