Programma “100 jaar” Beervelde – Nu inschrijven voor eetfestijn

Bennie
0 reactie(s)
100 jaar Beervelde - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Beervelde viert in september zijn 100ste verjaardag. U schrijft best nu al in voor het eetfestijn. De plaatsen zijn beperkt. Verder een familiedag, “Kunst in het Koetshuis”, een academische zitting, een retroweekend met een fototentoonstelling en filmpjes en tot slot een eucharistieviering.

Beetje bij beetje maakt corona terug plaats voor een normaal leven. Net op tijd voor de viering van 100 jaar Beervelde. Want de festiviteiten voor deze eeuweling vinden in september plaats, netjes verdeeld over 2 weekends.

Zaterdag 4 september: eetfestijn met 3 formules
 
De aftrap van de festiviteiten wordt op zaterdagavond 4 september gegeven met een culinair eeuwfeest met maar liefst 3 verschillende formules. Voor ieder wat wils.
Wie kiest voor Belgische kost kan, na een aperitiefje, in de Pastorietuin frietjes eten met naar keuze stoverij, een frikandel, een saté of een vegetarisch alternatief. Hiervoor betaal je 12 euro p.p. (kinderen tot 12 jaar betalen 8 euro).

100 jaar Beervelde - © Danny Sey

Voor het heerlijk feestmenu betaal je 22 euro p.p. (Kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro). Na het aperitief dat bij MOK geserveerd wordt, krijgt u in de gemeenteschool warme beenhesp en worst met koude groentjes, aardappelsalade en pasta geserveerd.

100 jaar Beervelde - © Danny Sey

Mag het wat Bourgondischer?  Dan is er nog de fijnproeversmenu. Die culinaire tocht start in residentie “Het Feestpaleis” met een aperitief en hapjes. Daarna krijgt u in het Leerklooster een hele resem kleine maar fijne gerechtjes opgediend met o.m.  een rundscarpaccio, een cappuccino van gele paprika, Sint-Jacobsvrucht met een crème van erwt, een stukje hoevekip en een lekker stukje vlees van Duroc d’Olives. Dit culinaire festijn wordt afgesloten in de tuin van Imalink waar het nagerecht opgediend wordt. Voor de fijnproeversmenu betaalt u 78 euro p.p., inclusief passende wijnen en het dessert.

100 jaar Beervelde - © Danny Sey

Voor elk van deze formules moet u op voorhand inschrijven. Zeker voor de fijnproeversmenu is haast geboden. Daar blijven momenteel nog slechts een handvol vrije plaatsen ( http://www.beervelde100.be/programma/culinair-eeuwfeest/ ).

Het aperitief is bij elk van de formules vanaf 18 uur. Na een heerlijke maaltijd kan u de avond dan feestelijk verderzetten op het kerkplein – waar ook dessertjes en koffie verkocht zullen worden – of in het Pop-Up Café in de pastorietuin. Op beide locaties zullen er ook optredens zijn.

100 jaar Beervelde - © Bennie Vanderpiete

Zondag 5 september: Familiedag en “Kunst in het Koetshuis”

Zondagmiddag worden alle Beerveldenaren, en iedereen die een band heeft met de 100-jarige gemeente, verwacht in het Park van Beervelde voor een receptie. Op het eeuwfeestplein zullen er dan muziekoptredens zijn en demonstraties van o.m. enkele sport-, jeugd- en dansverenigingen en hondenscholen. In de grote tuin van het Park is er dan de Beerveldse schattenjacht, een familiespel voor groot en klein. Voor de allerkleinsten is er het sprookjesbos.  
Onder de aanwezigen wordt omstreeks 17 uur de “Beerveldse gelukzak” verloot. De winnaar mag het komende jaar maandelijks voor 100 euro winkelen in Proxy Delhaize Beervelde en hoeft niet te betalen!De toegang tot het Park van Beervelde voor de familiedag zal via de Toverstraat zijn.

Aan het Koetshuis wordt u dan uitgenodigd voor een gratis familieportret en van 11.30 tot 19.uur kan u er ook “Kunst in het Koetshuis” bezoeken. Een aantal gepassioneerde fotografen exposeren er met hun foto’s van Beervelde. Verder kan u er de inzendingen zien van de kleur- en tekenwedstrijd voor Beerveldse schoolkinderen, wordt er kunst uit Beervelde tentoongesteld en is er al een preview van de expositie “Beervelde vroeger”.

100 jaar Beervelde - © Bennie Vanderpiete

Maandag 6 september: academische zitting

Op maandag 6 september is er in zaal Sfeervelde een academische zitting over de geschiedenis van Beervelde. Niemand die beter geplaatst is dan gastspreker Bert Vervaet om op een boeiende manier de historiek van de 100-jarige gemeente toe te lichten. Meer info over deze zitting is er binnenkort op de website van 100 jaar Beervelde (http://www.beervelde100.be/ ). 

Beervelde vroeger

Eind september volgt dan het tweede weekend met festiviteiten. In de parochiekerk kan u op 24-25-26 en 27 september een retrofototentoonstelling bezoeken. Herbeleef Beervelde in de 20ste eeuw aan de hand van meer dan 500 foto’s, voorwerpen en documenten.
Op 25 en 26 september tovert de Lootse filmclub zaal Sfeervelde om tot een lokale bioscoop. Zij zullen er 15 verschillende films van Beerveldse amateurcineasten (onder wie Cyriel Verschraegen, Roger De Maesschalck, Wilfrid Bruyneel, Edgard en Lena Schepens, Oscar Coppens en Danny Sey) vertonen.

Dankmis

Op maandag 27 september om 10 uur volgt dan in de parochiekerk nog een herdenkingsviering voor 100 jaar Beervelde en voor alle overledenen.

100 jaar Beervelde - © Bennie Vanderpiete

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete, Danny Sey, Con-struct, Rik Umans)