Puyenbroeck anno 2020

Jean Marie
0 reactie(s)
speeltuin Puyenbroeck Wachtebeke

Tekst - Foto JMDB

De coronamaatregelen hadden ook effect op de bezoekersaantallen van de recreatiedomeinen deze zomer. In Puyenbroeck waren er 45% minder bezoekers in de periode van juni tot september.

Padel en tennis, sporten die gemakkelijk coronaproof te beoefenen zijn, scheren hoge toppen sinds de heropening van de terreinen begin mei. Gemiddeld zijn er vier keer zoveel spelers als vorig jaar.

vijver provinciaal domein Puyenbroeck

Ook in het golfcentrum van Puyenbroeck is het effect van COVID-19 duidelijk merkbaar. Zo is er een grote toename van nieuwe golfers. 259 kandidaten startten dit jaar met een golfopleiding. In 2019 waren dat er 184 over het volledige jaar. Er is ook een stijging van het aantal spelers uit andere golfcentra. 2.817 leden van andere clubs kwamen dit jaar Golf Puyenbroeck ontdekken. In 2019 waren dat er tot en met september 2.622. Eind september telde de club 1.303 leden. Dat zijn er 27 meer dan het totaal aantal leden van 2019.

De campings van Puyenbroeck en De Gavers voelden merkbaar het staycationeffect. In juli en augustus bleven zo'n 11.000 passanten kamperen in Puyenbroeck, ondanks de vele annulaties. In 2019 waren er voor dezelfde periode 9.855 kampeerders.

speeltuig dode hoek vrachtwagen

Op dinsdag 15 september is een nieuw dodehoekspeeltuig onthuld. Het speeltuig is uniek en speciaal ontworpen in functie van de educatieve werking op het domein. Gezinnen, scholen en verenigingen kunnen kinderen op deze manier gemakkelijk wijzen op de gevaren van de dodehoekzones.

Bezoekers met kinderen (8-12 jaar)kunnen het speeltuig zelfstandig verkennen. Gevaarlijke zones rond het voertuig zijn rood gemarkeerd zodat ouders en kinderen in één oogopslag het begrip ‘dode hoek’ begrijpen. Kinderen kunnen ook zelf plaatsnemen als chauffeur en speels het verschil tussen de gevaarlijk en veilige zones zien.

Scholen of verenigingen konden in Puyenbroeck al terecht voor verkeerslessen voor kinderen uit de derde graad lager onderwijs. Vanaf nu worden deze lessen aangevuld met het thema ‘dode hoek’. Een verkeerscoach zorgt hier telkens voor deskundige begeleiding.