Raadslid Tom De Sutter (N-VA) neemt ontslag

Jean Marie
0 reactie(s)
Raadslid Tom De Sutter (N-VA) neemt ontslag Lochristinaar

Tekst JMDB - Foto Bennie

Tom was meer dan 20 jaar actief in de gemeente, eerst als mandataris van LOVS, later voor N-VA. Bij de laatste verkiezingen was hij lijstduwer en haalde 522 stemmen.

Tom De Sutter

 “ Als ouder heb ik mijn kinderen steeds trachten mee te geven dat maatschappelijk engagement voor anderen belangrijk is. Ik ben ondanks mijn professionele en andere bezigheden steeds 100% vader geweest. Familiale omstandigheden noodzaken mij echter om volop te kiezen voor mijn rol als vader.

Onverwacht voor mezelf, mijn fractie en mijn partij neem ik ontslag als gemeente-, OCMW- en politieraadslid en komt hiermee een einde aan meer dan 20 jaar actief gemeentelijk politiek engagement.

Ik blijf lid van N-VA en voor wie het nodig heeft zal bij mij nog steeds een klankbord vinden. Ik wens mijn collega’s te bedanken voor hun begrip voor mijn beslissing, maar vooral voor de jarenlange samenwerking. In het bijzonder wil ik Ivan Lybaert bedanken die in de hele periode mijn compagnon de route is geweest en mij steeds onvoorwaardelijk heeft gesteund. Het wringt om op deze manier afscheid te moeten nemen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat N-VA Lochristi onder leiding van voorzitter Erwin Van Loo kan verder bouwen aan de nieuwe ploeg waarmee drie jaar geleden zijn gestart.”

In principe kan Thierry Van Hecke Tom de Sutter in de gemeenteraad opvolgen. Bij de verkiezingen haalde Thierry 289 stemmen en werd zo tweede opvolger. Vanja De Clercq was eerder al opvolger voor Eva Paelinck.