Recyclageparken blijven dicht

Jean Marie
0 reactie(s)
recyclagepark Lochristi dicht

Tekst - Foto JMDB

IDM heropent haar recyclageparken nog niet. Veiligheid van het personeel is prioritair maar de huis-aan-huis ophaling blijft gegarandeerd. Ook de cursus thuis composteren is afgelast.

Ze kunnen open gaan op 7 april, besliste Minister Demir. In sommige gebieden zal dat ook zo zijn maar het recyclagepark van Lochristi en alle andere, die onder IDM vallen, blijven gewoon dicht. De heropening wordt uitgesteld. De grofvuil ophaling aan huis wordt wel opnieuw opgestart.

IDM

recyclagepark Lochristi covid 19

“ Als we de afvalcijfers vergelijken met dezelfde periode vorig jaar dan haalden we de voorbije 2,5 weken - dankzij de tomeloze inzet van ons personeel en de inzet van alle beschikbare ophaalwagens - zelfs bijna 50% extra GFT op en meer dan 7% meer restafval, onder andere via de extra zakkenservice.

Vanaf vandaag 2 april, kunnen voor grof vuil opnieuw afspraken ingepland worden, via het nummer 09 298 21 10. Afspraken worden afgewerkt, volgens de beschikbare planning en capaciteit. Voor de praktische uitvoering doet IDM een aantal bijsturingen om de social distancing te garanderen. “

Meer informatie? www.idm.be/grofvuil - ook www.idm.be en hun FB

In andere regio’s zoals Ivago en ILVA schakelt men zo nodig de politie in om de verwachte toestroom te begeleiden maar bij IDM wacht men nog even af en bestudeert hoe men best heropent.

gras mulchen compost

Compostcursus

Wie wilde leren ‘thuis composteren’, zal ook nog even moeten wachten. De tweedelige cursus met theorie op 23 april 2020 in de bibliotheek hier en een praktijksessie bij IDM naar keuze op 25 of 29 april 2020 is afgelast.

Misschien wordt er in het najaar eentje ingericht. Het is meteen wellicht ook interessant voor wie nu geen oplossing ziet voor de verwerking van al die groenten- fruit- en tuinresten.

Meer informatie? www.vlaco.behttps://www.idm.be/thuiscomposteren-thuiscomposteren.html