Recyclageparken en bib open na afspraak

Jean Marie
0 reactie(s)
recyclagepark Lochristi

Tekst - Foto JMDB

Om wachtrijen en overrompeling  te vermijden zijn de IDM recyclageparken vanaf donderdag 16 april 2020 opnieuw open na afspraak. Zo wordt het aantal bezoekers beperkt. Ook de bib Lochristi organiseert een afhaaldienst. 

Afspraken kan men alleen online boeken met je eID  via  http://reservatierecyclagepark.idm.be/ - https://www.idm.be/Reservatie-RP.html  

De afspraak wordt nadien bevestigd en men krijgt enkel toegang wanneer men de bevestigingsmail geprint of digitaal kan voorleggen.

De boodschap blijft om enkel te komen wanneer het echt niet anders kan en steeds de geldende veiligheidsmaatregelen te respecteren: voldoende afstand houden, fysiek contact vermijden en in de wagen blijven wanneer men moet wachten.  Met asbesthoudend afval en met textiel kan men voorlopig niet terecht op de IDM-parken. Er kan politioneel toezicht zijn.

Hoe lang IDM op afspraak zal werken is op dit moment nog niet bepaald. Volg het allemaal via www.idm.be of hun FB pagina https://www.facebook.com/IDMnieuws/

Aanbevelingen IDM

Sorteer je afval thuis op voorhand voor een vlotte doorstroom. Het is op dit moment niet mogelijk om asbest en textiel naar het recyclagepark te brengen.

Breng bij voorkeur geen afval dat kan meegegeven worden bij de huis-aan-huisinzameling.

Kom enkel naar het recyclagepark als je geen ziekteverschijnselen vertoont.

Kom alleen naar het recyclagepark. Enkel indien je hulp nodig hebt bij het lossen van de wagen is een tweede persoon toegelaten. Houd er rekening mee dat onze parkwachters niet mogen helpen bij het lossen.

Kinderen onder de 16 jaar zijn niet toegelaten. Blijf tijdens het wachten in je wagen zitten en behoud tijdens het lossen altijd 1,5 m afstand van de parkwachters en andere bezoekers.

Voor een bijkomende afspraak dien je de link te verlaten en opnieuw in te loggen, want anders is enkel de laatste aanvraag geregistreerd! 

Bib and Go Lochristi

Vanaf vandaag kun je ook boeken reserveren om ze dan vanaf 16 april 2020 af te halen in de inkom van de bib aan de Kon. Boudewijnlaan. Je kan maximaal 10 boeken reserveren.

Alle info via https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/2515/bibandgo