Reynaert blikvanger in etalages Lochristi

Bennie
0 reactie(s)
Reynaert blikvanger etalages Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Lochristi is in 2018 Reynaertgemeente. Ongetwijfeld zag u reeds dat een aantal winkels, dankzij de leerlingen van Edugo Lochristi, dit thema verwerkten in hun etalage.  

De 15 jongeren van het 7de specialisatiejaar van Edugo Lochristi werken momenteel hun stage af. 12 onder hen doen dit in een zaak in Lochristi. Van hun leerkracht “Visual merchandising” – Freya Verschraegen – kregen ze de opdracht om een blikvanger te maken voor de etalage van hun stageplaats.
In 2018 is Lochristi voorzitter van het “Intergemeentelijk Project Land van Reynaert”. En dus werd “Reynaert” ook het opgelegde thema voor die blikvanger.

Dagmar Tack helpt Evelien Sergeant in “Figurello” met het onthaal en de begeleiding van de klanten. Zij maakte 2 grote plakkaten met een afbeelding van de schurkenvos.

Charlien Vlaeminck versierde de etalagepoppen van “La Bella Donna” met zelfgemaakte vossenmaskers en -staarten.

Zaakvoerster Michaëla Meulemeester van “La Bella Donna” ging mee in het verhaal, en contacteerde Woody. Hun wintercollectie van 2017 had o.m. de vos als centrale figuur en er was nog decoratiemateriaal op voorraad. Het resultaat is een speelse en ondeugende etalage, ideaal voor een zaak van lingerie, nacht- en badmode.

Jolien Vliebergh ontdekte een nieuw talent en maakte een stijlvol schilderijtje van Reynaert. Dat kan u bewonderen in de etalage van haar stageplaats “A Propos”, de zaak van Cynthia Haentjens en haar partner Marc De Clercq.

Shany Van Der Jeugt zocht het buiten de grenzen van onze gemeente en loopt stage bij “Nina’s Bloemenhoek”, net naast de ingang van de Hypercarrefour in Oostakker. In die bloemenzaak pronkt sinds enige tijd Shany’s draadfiguur. Op een houten plankje worden nageltjes geklopt. Door die nageltjes vakkundig te verbinden met draadjes in diverse kleuren ontstaat een “spijkerschilderij”. In dit geval uiteraard een vos. Heel erg mooi.

Dit zijn slechts 4 van de 14 blikvangers. Ga zeker ook eens kijken in de etalages van Skoebidoe, Frau, Lorenti, Bazaar n°3 en Drankencentrale Declercq Maurice. Eerstdaags zal Reynaert ook te zien zijn in Babazou, Boeketterie Nancy (Sint-Amandsberg), Horta Lochristi, Leonidas, Lorenti, Standaard Boekhandel en Tom&Co (Dendermondsesteenweg, Gent).

De blikvangers van Dagmar, Charlien, Jolien en Shany ontdekt u ook in onderstaande fotoreeks.