Rode Kruis: geen stickerverkoop – steun met een gift

Bennie
0 reactie(s)
Rode Kruis Stickeractie 2020 Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Dit jaar geen traditionele stickerverkoop door de vrijwilligers van het Rode Kruis. U zal de nieuwe zelfklever, met een overschrijvingsformulier thuis ontvangen. Steun de lokale afdeling met een gift.
 
Eigenlijk zouden de vrijwilligers van het Rode Kruis (RK) vandaag starten hun jaarlijkse stickerverkoop. Maar Freddy, Joris, Rita, Gerda, Mariette, Hilda en vele anderen zal u dit jaar niet zien op de kruispunten in Lochristi. De coronamaatregelen, u had het al geraden. Het Rode Kruis besloot daarom om het anders aan te pakken.

Nieuwe sticker met Suske en Wiske

Op de nieuwe sticker van het Rode Kruis pronken Suske en Wiske, samen met hun vrienden. Niet toevallig, want onze striphelden vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. En er zijn heel wat overeenkomsten met de vele vrijwilligers van het Rode Kruis.

“Suske helpt iedereen in nood en Wiske heeft naast haar rode strik ook een gouden hart. Lambik zet zich steeds in voor de onderdrukten en Jerom valt niet enkel op door zijn spierbundels, maar ook door zijn onverwoestbare integriteit. En Professor Barabas? Die heeft net als Rode Kruis Vlaanderen het volste vertrouwen in de wetenschap”, aldus Ine Tassignon, woordvoerder van Rode Kruis Vlaanderen.

Financiering van de lokale afdelingen

Alle lokale afdelingen van het RK bestelden begin dit jaar, zoals gevraagd, 10% meer stickers dan dat het aantal dat ze in 2019 verkochten. Die zelfklevers werden, voor het uitbreken van de coronacrisis al gedrukt en zouden terug verkocht worden aan 5 euro per stuk. Van de 800.000 exemplaren voor Vlaanderen waren er 6.600 voorzien voor Lochristi.
De opbrengst van deze stickerverkoop gaat - naar jaarlijkse traditie - integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Zij hebben dat geld broodnodig voor de aankoop van medisch materiaal, werkpakken of zelfs ambulances. Zo financieren ze ook de vele opleidingen die ze aanbieden, de steun die ze verlenen bij heel wat evenementen en de bloedcollectes die ze organiseren.  

Stickers worden aan huis bedeeld

Rode Kruis Vlaanderen was de afgelopen weken meer dan ooit actief en is een partner van de overheid en de zorgsector in de strijd tegen COVID-19. Vrijwilligers uit de lokale afdelingen helpen bij het vervoer van corona-patiënten, bij de triages in ziekenhuizen of huisartsenwachtposten en helpen in de woonzorgcentra. En, ironisch genoeg, net op zo’n moment is een traditionele stickerverkoop op kruispunten of aan supermarkten onmogelijk.

Rode Kruis Vlaanderen kiest daarom voor een andere aanpak. De stickers zullen, per gemeente, door een externe partij bedeeld worden. 6.600 families in Lochristi mogen vanaf volgende dinsdag, 28 april, in hun brievenbus een sticker verwachten met daarbij een begeleidend schrijven en een overschrijvingsformulier.

Een gift doen

Iedereen die een sticker ontvangt wordt vriendelijk verzocht een gift te willen doen met de meegeleverde overschrijvingsopdracht. U kan op dat formulier de gestructureerde mededeling ”Gift voor afdeling…” vervolledigen met “LOCHRISTI”. Zo komt het bedrag dat u overschrijft terecht bij de lokale afdeling van onze gemeente. Voor giften vanaf 40 euro (per jaar) krijgt u een fiscaal attest.

Er zijn niet voldoende stickers om iedereen eentje cadeau te doen. Lochristi telt zo’n 10.000 brievenbussen. Gebruikt u dus uw sticker niet, doe er dan iemand anders een plezier mee.   

Steun Rode Kruis Lochristi

Maar ook wie geen sticker ontvangt kan een gift doen. Het volstaat om een bedrag naar keuze over te schrijven op volgende rekening :

Rekening IBAN : BE28 0960 0000 9620
BIC begunstigde: GKCCBEBB

Rode Kruis – Vlaanderen
Motstraat 40
2800 Mechelen.

En als gestructureerde mededeling vermeldt u: Gift voor Afdeling LOCHRISTI

Het Rode Kruis heeft u nodig. Nu meer dan ooit!
(Afbeeldingen © Rode kruis Vlaanderen - Foto's © Bennie Vanderpiete)