Rode Kuis verkoopt vanaf donderdag terug stickers op kruispunten

Donderdag start de 61ste stickeractie van het Rode Kruis. De nieuwe zelfklever met Minnie Mouse van Disneyland zal in Lochristi dit jaar terug verkocht worden op kruispunten en aan de ingang van enkele winkels.

Terug stickerverkoop op kruispunten en aan winkels

De vrijwilligers van de lokale afdeling van het Rode Kruis die eind april stickers verkochten op kruispunten: het was tot en met 2019 een vertrouwd zicht in het Loots straatbeeld. Maar bij de vorige 2 edities van de stickerverkoop gooide de coronapandemie flink wat roet in het eten en was er geen straatverkoop.

Rode Kruis Stickeractie 2022 - © Bennie Vanderpiete

In 2020 werden de stickers aan huis bedeeld en werd er gerekend op giften. In 2021 was er een verkoop via huisartsen en een 15-tal lokale handelaars. Uiteraard had dit een impact op de inkomsten. In 2020 bracht de stickeractie nationaal – in vergelijking met de verkoop van jaren voordien – slechts 10% op. De lokale afdeling Lochristi kon de schade nog enigszins beperken. Hun inkomsten bedroegen zo’n 20% van de voorgaande jaren, mede doordat ook de gemeenteraadsleden in maart 2020 besloten hun zitpenningen en presentatiegelden af te staan aan al wie zich inzet in de strijd tegen Covid-19.

Nu het de goede kant opgaat met de coronapandemie is een verkoop op kruispunten – en aan de ingang van winkels – dit jaar terug mogelijk. Vanaf donderdag zullen Freddy, Joris, Mariette, Hilda, Frank, Wim en vele anderen dus terug met stickers t.h.v. de verkeerslichten staan.

Rode Kruis Stickeractie 2022 - © Rode Kruis Vlaanderen

Minnie Mouse en Disneyland

Dit jaar prijkt Minnie Mouse van Disneyland op de sticker van Rode Kruis-Vlaanderen! Het pretpark in Parijs viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en Disney Figuren spreken tot ieders verbeelding.

De stickeractie start op donderdag 21 april om 8 uur en loopt tot donderdag 5 mei. De prijs voor de sticker blijft ongewijzigd op 5 euro en zal in Lochristi te verkrijgen zijn op het kruispunt “N70-Bosdreef” en eventueel ook op enkele andere kruispunten (bv Lozen Boer). Maar het is de bedoeling ook te verkopen aan de ingang van AD Delhaize (Lochristi), Proxy Delhaize (Beervelde) en eventueel op de zondagse markt in Zaffelare. Tenslotte zal je vanaf donderdag de sticker ook online kunnen kopen via www.koopdesticker.be . Bij de bestelling kan je dan opgeven naar welke lokale afdeling jouw bijdrage moet gaan.

Rode Kruis Stickeractie 2022 - © JMDB

Aankoop materiaal voor lokale uitleendienst

De opbrengst van deze stickerverkoop gaat, naar jaarlijkse traditie, integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Het is hun belangrijkste bron van inkomsten. En het geld is broodnodig, nu meer dan ooit.

“We zullen de opbrengst dit jaar vooral gebruiken om materiaal voor de uitleendienst aan te kopen. Dat zullen dan vooral hulpmiddelen zijn zoals krukken, looprekken, rolstoelen, zitkussens, een zorgbed, een bedtafels, een toiletstoel…” licht Joris Serlippens ons toe.

(Foto's-afbeeldingen © Bennie Vanderpiete-Rode kruis Vlaanderen-Disney-JMDB) 

Scroll naar boven