Schepencollege verjongt (nog) niet

Jean Marie
0 reactie(s)
Schepencollege Lochristi 2019 - 2024 nieuw

Begin januari start de nieuwe legislatuur 2019-2024. In Lochristi blijven 6 schepenen op post al worden de bevoegdheden herschikt, omdat eerste schepen Hervé Stevens de politiek vaarwel zegt.  De gemeenteraad en het OCMW gaan ook samen en dat betekent dat de gemeenteraad ook OCMW-raad wordt. Binnen 3 en 4 jaar zet de verjonging zich door al blijft er dan slechts 1 vrouw.

In de OCMW-raad zetelen nu naast OCMW-voorzitter en schepen Patrick Maes 10 leden (6 Open VLD – 2 CD&V en 2 N-VA).

Wie doet wat?

Burgemeester Yves Deswaene

De burgemeester blijft aan zet en behoudt quasi alle bevoegdheden.

Sandro Di Nunzio

Hij is nu eerste schepen maar geeft bevoegdheden door in de loop van deze legislatuur. Omgeving en Financiën blijven tot in 2024.

Janine Stadeus – Tom De Grauwe

Janine Stadeus - Tom De Grauwe schepen Lochristi

Zij is tweede schepen en na 3 jaar geeft ze de fakkel door aan Tom De Grauwe. Begraafplaatsen en Dierenwelzijn komen er bij. Dat was item met N-VA. Tom krijgt er dan ook sport bij.

Marie Claire Van Nieuwenhuyse – Hilde Baele

Marie Claire Van Nieuwehuyse Hilde Baele schepen Lochristi

Cultuur in een nieuw kleedje? Dan is het nog even wachten op Hilde Baele die na 4 jaar schepen wordt. Zij zal dan de enige vrouw zijn binnen het college. Evenementen worden dan ook haar bevoegdheid. Ze bijft voorziter van de gemeenteraad.

Frederic Droesbeke

Als vierde schepen krijgt hij er een takenpakket bij maar ICT en Digitalisatie gaan dan vanaf 2022 weer over in andere handen. Jeugd, Land &Tuinbouw zijn uitdagingen om hier duurzame accenten verder te ontwikkelen en het burgmeesterconvenant te realiseren. Openbaar groen (met de groendienst) kan nu geïntegreerd worden in duurzame, openbare ravotplekjes.

Jean-Pierre Raman - Frederik Van den Berghe

Jean Piere Raman - Frederik Van den Berghe schepen Lochrtsti

Binnen 3 jaar (2022) geeft hij de fakkel door aan Frederik Van den Berghe, huidig voorzitter. Voor hem komt daar ICT-Digitalisatie bij en dat kan alleen perfect zijn. Patrimonium komt eerst in handen van schepen Raman maar verhuist dan.

Patrick Maes

BCSD – OCMW en Welzijn maar ook Personeel zijn dan zijn bevoegdheid als ‘zesde’ schepen en voorzitter van BCSD.

Over enkele bevoegdheden blijft er onduidelijkheid. Wie is verantwoordelijk voor het recyclagepark – energiebeleid ?

Gemeenteraad

Nieuwkomers zijn Florian Vermeersch en Danny Taghon.