SK Lochristi U11 won Jeugdcup en kreeg Buffalo Ben op bezoek

Bennie
0 reactie(s)
SK Lochristi U11 - Buffalo Ben - © Bennievdp

Het voetbalseizoen loopt op zijn laatste benen en de spelertjes U11 kunnen terugblikken op een uiterst geslaagde campagne. Eerder deze maand wonnen ze de Jeugdcup Oost-Vlaanderen. Als beloning was er dinsdag een fotoshoot met Buffalo Ben.

De 13 spelertjes van de U11 trainden dinsdag voor het laatst voor de zomervakantie  onder leiding van Gert-Jan Mores. Die beleefde een erg mooi eerste seizoen met de preminiemen van SK Lochristi nadat hij eerder 4 jaar de U7 (x2), U8 en U9 onder zijn hoede had.

SK Lochristi U11 - Buffalo Ben - © Bennievdp

Competitie

Twee avonden per week - gedurende 75 minuten - trainen de U11-voetballertjes en op zaterdag is er dan een wedstrijd. “De Oost-Vlaamse U11- ploegen zijn opgedeeld in verschillende reeksen. Gedurende het seizoen spelen de ploegen binnen dezelfde reeks 4 maal tegen mekaar, maar een ranking wordt er niet opgemaakt. Toch presteerde de Lootse U11 dit jaar erg goed met 19 gewonnen matchen, 6 verliezen en 2 gelijkspellen” licht Gert-Jan toe. “Enkel tegen KFC Vrasene gingen we 3 keer de boot in. Zij waren dit seizoen een beetje ons zwarte beest”.

SK Lochristi U11 - Buffalo Ben - © Bennievdp
 
Jeugdcup – de voorrondes

Tijdens het seizoen werd ook in elke provincie de Jeugdcup het Nieuwsblad afgewerkt. Een heus bekertornooi dat voor de U11 begon met de achtste finale tegen Svelta Melsele (3-1). In de kwartfinale schakelden ze daarna FC Lembeke uit (4-3).
De halve finale werd afgewerkt met een heen- en terugmatch tegen FC Lebbeke. Nadat beide wedstrijden op een gelijkspel eindigden (respectievelijk 5-5 en 1-1) moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Daarin trok SK Lochristi het laken naar zich toe (7-6) en kwalificeerde zich zo voor de finale. Die vond op 7 mei plaats in Maldegem en de tegenstander was… KFC Vrasene.

SK Lochristi U11 - Buffalo Ben - © Bennievdp

De finale

De Lootse U11 nam in de finale een vliegende start en zette Vrasene snel op achterstand (5-0). Het leek een makkelijke zege te worden. Maar een vrije trap van Vrasene leidde de ommekeer in en zo kwam “het zwarte beest van de Lootse U11” terug tot 5-4. Het sein voor trainer Gert-Jan om wat tactische ingrepen te doen. Uiteindelijk zou de wedstrijd op 7-5 eindigen en kroonde de U11 van SKLO zich – voor het eerst - tot winnaar van de Jeugdcup Het Nieuwsblad 2022 van Oost-Vlaanderen.
Afgelopen zondag vonden dan in Temse de interprovinciale finales plaats en de Lootse U11 strandde op een verdienstelijke 3de plaats. “Maar er zat veel meer in” aldus T1 Gert-Jan.

SK Lochristi U11 - Buffalo Ben - © Bennievdp

Buffalo Ben en presentjes van de ouders

Dinsdag had de trainer – om zijn team te bedanken - een speciale verrassing voorzien. Niemand minder dan Buffalo Ben (Benjamin Bundervoet) kwam op het einde van de oefensessie langs voor een fotoshoot met de spelertjes. Na de groepsfoto mochten Milan De Blieck, Emiel De Vroe, Muhammed Göktepe, Bo Goossens, Ilian Gordillo, Maarin Meert, Finn Mertens, Maxime Mores, Jarno Opsomer, Milan Van Altert, Mathis Wanneyn, Simon Wauters en Mats De Smet (T2) ook individueel op de foto met de beker en de KAA Gent-mascotte. Waarna de ouders, talrijk aanwezig tijdens die laatste training, nog een verrassing hadden voor de succesvolle trainer. Hij kreeg een dartboard surround (beschermingsring rond het dartsbord) met daarop de namen van de spelertjes. Ook ploegafgevaardigde Kurt De Blieck werd bedacht met een presentje.

Veel mooier kan je een seizoen niet afsluiten.  Hieronder alvast de foto’s van de U11 met Buffalo Ben.
 

Fotoreeks
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen).