SKATE4LO! – Skaten met respect voor iedereen

Bennie
0 reactie(s)
Skate for Lo skatepark lochristi skate4lo

© Bennie Vanderpiete

Het waren schepen Sandro Di Nunzio en Robin Verbeke, voorzitter van de jeugdraad, die een 50-tal skaters en BMX-ers mochten verwelkomen op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool voor het evenement “Skate4Lo!” .

Niet allemaal uit Lochristi, want onder hen ook een deel bevriende skaters uit Gent en uit onze buurgemeenten. Ook de regionale televisie AVS kwam voor enkele interviews en sfeerbeelden.

skatepark lochristi
Zoals alom geweten besliste de rechtbank van eerste aanleg in Gent op 29 december 2014 dat het skatepark in de Koning Boudewijnlaan gesloten moest worden ten gevolge van een klacht over geluidshinder. Het gemeentebestuur tekende beroep aan, maar ondertussen blijft het skatepark toe. Deze sluiting dreigde ook roet in het eten te gooien voor de skate- en BMX-lessen tijdens het zomerverlof.

Er werd daarom beslist om alvast een aantal nieuwe, verplaatsbare toestellen aan te kopen. Deze FRESHPARK-toestellen, samen met een gehuurde houten halfpipe, gaven de jeugdraad Lochristi de mogelijkheid om zaterdag ll. een skatehappening te organiseren.

Enerzijds konden de jongeren zo nog eens samen een hele namiddag hun favoriete sport beoefenen. Anderzijds werd hiermee ook nog eens de nood aan een skatepark in de verf gezet.
En de skaters uit Lochristi stonden niet alleen met hun oproep. Heel wat sympathisanten en familieleden die in de loop van de namiddag eens voorbij kwamen om de skaters een hart onder de riem te steken en zich dan ook te goed deden aan een fris pintje of een Papas-burger. Dat het omstreeks halfvier begon te regenen, kon de pret niet bederven. Men had immers, heel bewust, gekozen voor een opstelling onder het afdak van de speelplaats.

De namiddag werd afgesloten met een wedstrijdje in de halfpipe. De deelnemers moesten, in twee runs van een minuut, een zo technisch mogelijke oefening skaten.
Het was uiteindelijk Ollie(Olivier Braem) die de eerste plaats wegkaapte, voor Joran. Beiden uit Lochristi. Emilio uit Oostakker was derde. Na het wedstrijdje kon een jonge familievader zich niet meer bedwingen en kroop – met veel kunde - ook nog eens terug in de halfpipe.

Alle skaters werden ook uitgenodigd om een boodschap te schrijven op een wit lintje. Deze werden op het einde van de happening bevestigd aan het hekken waarmee het skatepark momenteel  afgesloten is. We lazen onder meer “No hate against skate” en “Laat het skatepark open, anders worden onze gasten hangjongeren”.
Op één lintje stond “Hier skaten met respect voor iedereen”. Laat ons hopen dat dit werkelijkheid kan worden en er alsnog een minnelijke schikking kan bereikt worden? Het zou een goede zaak zijn voor de skate community.

Ondertussen blijft de jeugdraad niet stil zitten en organiseert vrijdag a.s. een skate-uitstap naar Wevelgem, waar ze een halve dag het indoor-skatepark Rampaffairz afgehuurd hebben. De inschrijvingen werden afgesloten. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.
De zomerse skatelessen zullen, door de aangekochte mobiele toestellen, zeker ook plaats kunnen vinden.

“De juiste locatie is nog niet gekend, maar vermoedelijk wordt het Orphanimo of de speelplaats van de GBS Lochristi. Waarbij deze laatste onze voorkeur geniet omwille van de goede ondergrond. De nieuwe betonnen speelplaats is ideaal. ” aldus Robin Verbeke.

Meer informatie over het skate- en BMX-gebeuren in Lochristi vind je op
http://www.jeugdlochristi.be/nl/x/39/skatebmx

En wie de kunstjes van onze skaters en de jonge familievader eens wil zien, kan terecht in onderstaande uitgebreide fotoreeks.

Bij het artikel deze fotoreeks van Bennie Vanderpiete

 

 

Bij het artikel deze fotoreeks van Bennie Vanderpiete

Posted by Lochristinaar.com on maandag 13 april 2015