Slagschaduw

Of hoe een filmscenario misschien wel het script is van de perfecte moord. Of toch niet?

In maart 2020 krijgt Karlien Debraekeleer een uitnodiging van haar ex-man Jonathan om naar zijn film ‘Slagschaduw’ te gaan kijken. Het is een film over een escalerende burenruzie om de schaduw van een boom. Karlien denkt echter dat de film verontrustende biografische elementen bevat.

Karliens zus, buurvrouw van Thomas Berg die hoofdinspecteur is, kan Berg overhalen om de film te zien. Berg raakt geïntrigeerd door de film en gaat op zoek naar een mogelijke misdaad.

Lees de nieuwste avonturen van Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de federale Politie Leuven.

Jo Claes slagschaduw

Auteur Jo Claes, van oorsprong leerkracht Nederlands en Engels, debuteerde in 1986.  Hij waagt zich aan zowel non-fictie als fictie en schrijft evengoed jeugdboeken als thrillers. In dit genre creëerde hij de figuur van Thomas Berg, hoofdinspecteur. Het verhaal is doorspekt met feiten uit de muziek- en kunstgeschiedenis en plantkunde. Spannend, zij het soms wat langdradig door de vele beschrijvingen en gedachtegangen. Toch met een heel verrassend eind, dat ook Berg niet had zien aankomen.

Vraag

Wil je zelf kennis maken met Berg en zijn omgeving? Antwoord dan correct op de wedstrijdvraag: “wat is het oorspronkelijk beroep van auteur Claes?” We hebben één exemplaar te verloten!

Stuur je antwoord uiterlijk op 17 januari 2023 naar info@lochristinaar.com met ook je adres zodat we je het boek kunnen bezorgen.

Claes. Jo. 2022. Slagschaduw. Antwerpen, uitgeverij Houtekiet. 400 blz. ISBN 978 90 8924 918 0.

Update 20/01/2023 – het boek gaat richting Marcel T In de Lindestraat 

Scroll naar boven