Sociaal en sportief leven on hold gezet

Jean Marie
0 reactie(s)
Sociaal en sportief leven on hold gezet

Tekst JMDB - Beeld Bennie Vanderpiete

Het aantal COVID-19 besmettingen stijgt snel, ook in Lochristi. De teller staat nu op 134 volgens het recentste cijfer van Sciensano in de laatste 2 weken. In de gemeente wonen 22.610 mensen. De infecties zijn verspreid over de ganse gemeente en komen voor in alle leeftijdscategorieën.

De gemeentelijke veiligheidscel kwam vandaag samen in een extra zitting en er werden meteen enkele maatregelen genomen die morgen om 8 uur ingaan. Voorlopige einddatum is 11 november 2020.

Sport, cultuur en jeugdactiviteiten worden stopgezet voor alle leeftijden, inclusief voor wie nog geen 12 is. De gemeentelijke zalen zijn al even niet meer te huur en dat is ook zo voor ‘t Fazantenhof.

Kampen worden afgelast.Tijdens de herfstvakantie wordt er noodopvang voorzien voor ouders, die geen alternatief hebben en mits betaling conform de tarieven van de buitenschoolse kinderopvang.

Het zijn drastische maatregelen, die sterk ingrijpen op ons aller sociaal en geestelijk welzijn maar misschien noodzakelijk zijn, nu België in het koppeloton zit van aantal besmettingen en ziekenhuizen en hulpverleners kreunen onder de toevloed van zieken.

Meer info? https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/2671/activiteiten-van-verenigingen-verboden-van-24-oktober-tem-11-november-door-corona