“Sons for Parkinson” klaar voor de Mont Ventoux

David en Tim zullen zaterdag – samen met 11 fietsvrienden – de Mont Ventoux beklimmen. Zo zamelen ze geld in ten voordele van het onderzoek naar Parkinson. Gisteren reden de “Sons for Parkinson” samen met vrienden en sympathisanten, een laatste trainingsrit.  

Tim Everaert en David Ryckbosch zijn schoonbroers en speelden al lang met het idee om zich in te zetten voor het goede doel. 4 jaar geleden kreeg de vader van Tim – hij was toen nog maar 53 jaar oud – de diagnose “Parkinson” te horen.
Parkinson is een ziekte die men nog steeds niet kan genezen. Maar er gebeurt heel wat onderzoek en de resultaten zijn (soms) hoopgevend. Dit onderzoek dient absoluut voortgezet en dat kost handenvol geld. Tim en David besloten daarom om een aantal vrienden te verzamelen en te fietsen voor dit goede doel.

“Sons for Parkinson”

Tijdens een groots opgezet evenement op zaterdag 30 maart maakten Tim en David hun voornemen wereldkundig. Samen met 11 vrienden zullen ze op 22 juni “La Cannibalette” fietsen. Een fietstocht over 4 cols, waaronder 2 keer de Mont Ventoux en verder de Col de l’Homme Mort en de Col d’Aulain. Een tocht van 131 kilometer met 3525 hoogtemeters. De 13 fietsers kunnen daarbij rekenen op de steun van foerier Kris De Pauw.

De voorbije maanden hebben de “Sons for Parkinson” zich duchtig voorbereid en maalden heel wat kilometers af op hun tweewielers, zowel individueel als in groep. Verleden week fietsten ze nog “Tilf-Bastogne-Tilf”, de “Luik-Bastenaken-Luik” voor wielertoeristen en een goede waardemeter.

Ontbijt en laatste trainingstocht

Gisteren verzamelden ze dan voor hun allerlaatste trainingsritje. Samen met een 30-tal vrienden en sympathisanten genoten ze eerst van een gezamenlijk ontbijt, aangeboden door sponsor “De Feestarchitect”. Om 10 uur vertrok het hele gezelschap dan voor een fietstochtje van zo’n 30 kilometer.

Donderdag reizen onze wielerliefhebbers dan af richting Mont Ventoux, met een overnachting in de champagnestreek. Dat heet “het aangename aan het nuttige koppelen”. Zaterdag is er dan de grote dag en wordt de mythische berg beklommen.

Minder kilo’s, meer ambitie

“Sons for Parkinson” was voor sommigen niet alleen een middel om zich in te zetten voor het goede doel, maar ook een ideale manier om af te vallen.
Tim vermagerde de voorbije weken zo’n 8 kilo en de weegschaal duidt bij David ondertussen 11 kilo minder aan. Maar de koplopers zijn toch Jan-Pieter Jacobs en Steve Ryckbosch.
Jan-Pieter at sinds medio februari – op weekdagen – geen koolhydraten meer. Hij verloor 16 kilo. Steve Ryckbosch paste sinds november 2018 zijn voeding drastisch aan en ook alcohol was uit den boze. Hij kan nu 17 kilo lichter de Mont Ventoux omhoog fietsen.

Een en ander maakte dat ook de ambities konden worden bijgesteld. Steven Ryckbosch, Dieter Snoeck, Didier De Vuysdere en David Ryckbosch besloten om komende zaterdag niet enkel “La canibalette” te fietsen, maar de volledige “La cannibale”. Een tocht van 173 km fietsen en 4529 hoogtemeters. Zij zullen 6 cols, waaronder 2 maal de Ventoux, beklimmen. Een helse onderneming.

Nog evenementen

 “Ook na de beklimming van de Mont Ventoux zullen we verder geld inzamelen” licht David Ryckbosch toe aan Lochristinaar. “Samen met de Vlaamse Parkinsonliga verkopen we verder “neuzekes”. In oktober zullen we een quiz organiseren en op 30 november is er een wijnproefavond met Time2Wine. In december geven we er dan nog een laatste keer een ferme lap op met een “après-ski party”.

Het was ooit de bedoeling om 5.000 euro in te zamelen. We mochten onze ambitie al eens bijstellen tot 7.500 euro. Maar ondertussen haalden we al 8.500 euro op.
Het doel is nu om eind dit jaar een cheque van 10.000  euro kunnen presenteren tijdens Music for Life”.

Veel succes Tim, David en de hele wielerploeg. Lochristinar schoot enkele beelden tijdens het ontbijt en de laatste trainingsrit. Veel kijkplezier. 

(Foto’s © Bennie Vanderpiete & Wikipedia)

 

Scroll naar boven