Start up Ethernetics

Jean Marie
0 reactie(s)
Start up Ethernetics idola business center lochristi

Tekst - Foto JMDB

De technologie start up is gevestigd in het Idola Business Center, Antwerpse steenweg 19 en werd in 2018 opgericht. Het energieverbruik van datacenters verminderen is hun ambitie en daarvoor krijgen ze financiële steun van PMV of Participatie Maatschappij Vlaanderen.

In 2017 verbruikten datacenters 3% van de elektriciteitsproductie in gans de wereld en dat cijfer verdubbelt elke 4 jaar. De roep naar meer data center-infrastructuur omwille van de verdere digitalisering van de wereld zal zeker nog toenemen.

Het jonge bedrijf heeft daarvoor een platform en intelligente hardware ontwikkeld. Om z'n prototype verder af te werken en tot een commercialiseerbaar product te komen, kreeg het van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV 400.000 euro in de vorm van een converteerbare lening.

Ethernetics

“ Onze klanten zijn bedrijven met een hoog stroomverbruik en/of voor wie uptime cruciaal is. Door het beter en frequenter meten van apparatuur en infrastructuur genereert Ethernetics de juiste data om stroomkosten te doen dalen. Bovendien kunnen we voorspellend onderhoud implementeren.

Op basis van meetgegevens produceren we dashboards. Aangestuurd door AI automatiseren we de datacenterwerking waardoor er proactief kan worden bijgestuurd en onze klanten veel minder elektriciteit verbruiken en minder onverwachte kosten hebben. Onze oplossingen optimaliseren bovendien de capaciteit en minimaliseren stressvolle spoedinterventies. Zo wordt uw bedrijf niet alleen groener, maar ook rendabeler. Met een mooie ROI binnen het jaar en veel minder downtime stijgt uw resultaat én uw klantentevredenheid.”

Meer informatie? https://ethernetics.tech/ - https://www.pmv.eu/nl

De investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van een platform en intelligente hardware die datacenters in staat zullen stellen om een grote energiebesparing te realiseren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De eerste prototypes worden eind dit jaar verwacht.

Participatie Maatschappij Vlaanderen - PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vorm geeft. Het financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseert zij met en voor de overheid en andere partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. Ze beschikt over een portfolio van 1,2 miljard euro in beheer.