Stemmen voor cultuurlaureaat kan vanaf nu!

Bennie
1 reactie(s)
Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Sinds deze avond kan er online gestemd worden voor de cultuurlaureaat. We overlopen nog eens de 8 kandidaten die in de running zijn.

Ook dit jaar worden in Lochristi 3 cultuurprijzen uitgereikt: de eigenlijke cultuurlaureaat, de carrièreprijs en de publieksprijs. We stelden u de voorbije maanden de 8 kandidaten voor die door de cultuurraad op de shortlist weerhouden werden voor de titel van cultuurlaureaat 2021. Net zoals vorig jaar kan het publiek nu terug online stemmen wie van deze kandidaten de publieksprijs verdient. Tot en met zondag 5 september kan iedereen één stem uitbrengen op zijn/haar favoriete kandidaat. Dat is dus niet enkel voorbehouden voor de inwoners van Lochristi.

Stemmen?

Uw favoriete kandidaat naar de overwinning helpen kan u via de hiervoor voorziene pagina op website van de gemeente (directe link: https://www.lochristi.be/cultuurlaureaat ). Helemaal onderaan, onder de titel "E-loket" vindt u de lichtblauwe button "Formulier". Daar klikt u op. 
Om te vermijden dat men meerdere stemmen zou uitbrengen, dient u ook uw rijksregisternummer in te vullen. Dat vindt u op uw identiteitskaart.

Nog even overlopen?

We overlopen nog eens kort shortlist, deze keer in omgekeerde volgorde. Bij elke kandidaat vindt u ook de link naar onze bijdrage met de uitgebreide voorstelling.

1. Lo-art

Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

Loots kunstenaarscollectief met momenteel 10 vaste leden. Actief sinds 1998, komen geregeld naar buiten met tentoonstellingen (recent de 40 nestkastjes in de Rozelaredreef).
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-lo-art-cultuurlaureaat-2021

2. Miguel Wiels

Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

48 jaar, Lochristinaar, muzikant, producent en componist van o.m. 5 eigen cd’s en 248 liedjes, 22 albums en ongeveer 40 nummer 1-hits voor K3.
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-miguel-wiels-cultuurlaureaat-2021

3. Obe Vermeulen

19 jaar, Lochristinaar, componist en muzikale duizendpoot. Van saxofoon tot piano, van Bluesy Muloosy tot symfonisch orkest.
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-obe-vermeulen-cultuurlaureaat-2021

4. Améline Vandewalle

17 jaar, afkomstig uit Hijfte, verhuisde recent naar Lokeren. Studente maar componeerde eigen liedjes en bracht eind 2020 een eerste boek uit (“Rozengeur of maar een schijn?”)
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-ameline-vandewalle-cultuurlaureaat-2021

5. Vzw Reinaert

Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

Socio-culturele vereniging uit Lochristi, ontstond 2017 uit vzw Dekenale Werken van het Dekenaat Lochristi (vzw St-Daniël). Beheert patrimonium en organiseert optredens (“Wintervonken in Sfeervelde). “Cultuur brengt mensen samen”.   
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-vzw-reinaert-cultuurlaureaat-2021

6. Kunstexpo achter glas

Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

Succesvolle coronaproof kunsttentoonstelling, eind 2018, in en rond Zaffelare. Alternatief voor “Kunst omdat het Moet”. Georganiseerd door cultuurdienst Lochristi. Krijgt vervolg midden september 2021.
Lees meer https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-kunst-achter-glas-cultuurlaureaat-2021-tweede-editie-september-lochristi  

7. Maarten Moerkerke

Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

51 jaar, woont sinds 2006 in onze gemeente, tv-regisseur (van o.m. “Jan De Lichte”) en “verhalenverslinder en -verteller”
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-maarten-moerkerke-cultuurlaureaat-2021
 

8. Markus Bundervoet

Stemmen cultuurlaureaat 2021 - © Bennie Vanderpiete

67 jaar, geboren en getogen Lochristinaar, beeldhouwer en onversneden “einzelgänger”. Allerlei kunstvormen van plastisch werk tot foto, video en woordkunst. Maar vooral bekend van zijn arduinen beelden.
Lees meer op https://www.lochristinaar.com/nieuws/wordt-markus-bundervoet-cultuurlaureaat-2021

Net zoals vorig jaar zal de cultuurdienst - enkele weken voorafgaand aan de uitreiking – de 3 “finalisten” voor elke prijs bekendmaken. De praktische organisatie van de uitreiking zal afhankelijk zijn van de op dat moment geldende maatregelen voor de cultuursector. Vorig jaar gooide de coronapandemie roet in het eten voor de uitreiking van de cultuurlaureaatprijzen. Daarom zal men dit jaar de tijd nemen om ook de genomineerden en winnaars van 2020 in de kijker te zetten!