Stemmen voor de cultuurlaureaat? Christophe Versaevel voorgesteld

Vanaf 2020 zullen er in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt worden. De “echte” cultuurlaureaat, een carrièreprijs en de publieksprijs. En voor die prijs kan iedere inwoner van Lochristi stemmen op één van de genomineerden. Lochristinaar stelt ze u allemaal voor, vandaag Christophe Versaevel.

Moet Christophe Versaevel eigenlijk nog voorgesteld worden? De inwoners van Lochristi die nog geen optreden van Chris Corn – het alter ego van Christophe als muzikant – beleefden, zullen niet talrijk zijn.

Christophe (47) werd geboren in Ieper, maar 6 maanden later verhuisden zijn ouders met het hele gezin naar Lochristi. En hij bleef hier wonen. Na zijn studies als gegradueerde in de orthopedagogie, werkte hij een jaar op de sport- en jeugddienst van de gemeente om daarna aan de slag te gaan als coördinator van JH Lodejo. Een functie die hij 6 jaar uitoefende. Ondertussen is hij al 17 jaar actief bij OOC Luein waar hij teamverantwoordelijke is. Samen met zijn echtgenote Katrien – en hun 4 kinderen Warre, Nant, Marte en Louise – woont hij sinds enkele jaren in Lobos.

Christophe verwierf vooral bekendheid als muzikant en singer-songwriter onder de naam Chris Corn (Christophe Alfons Cornelius Versaevel). Hij speelde in verschillende bands, was frontman bij diverse groepen en trad op tijdens de Gentse Feesten, zowel als soloartiest als met zijn bands.
Maar Christophe is ook een erg warme persoonlijkheid met een gouden hart. Denk maar aan de vele optredens voor goede doelen. En tijdens de recente lockdown besloot hij om te gaan spelen aan de woonzorgcentra en zo de bewoners en het personeel een hart onder de riem te steken. Eerst alleen, daarna samen met zijn “maatje” Bart Mareen. 

Christophe, hoe ben je artiest geworden?

“Kunstenaar wordt je niet, het is iets wat in je zit. Maar je kan er wel beter in worden. Ik zie mezelf als een moderne troubadour, of minnezanger, die de emoties van mensen tracht te verwoorden op een muzikale, expressieve manier. Ik creëer schrijfsels op muziek of breng bestaande songs voor al wie het horen wil. Dat alles tracht ik op een authentieke wijze te vertolken. Muziek is de taal van het hart en dat wil ik beroeren.”

Hoe begon het allemaal?

“Muziek interesseerde me van jongs af. Toen ik animator was bij de speelpleinwerking van Lochristi werd er geregeld gezongen. Met enkele vrienden van de leiding – o.a. Lieven Herie en Wim Vanderwaeren – hebben we dan een bandje opgestart: The Passage. Na 3 jaar en heel wat toffe ervaringen werd ik ingelijfd als frontzanger van Velvet Spine. We kregen een platencontract bij CNR Arcade en brachten 9 singles en 2 full Cd’s uit: It Must Be Love en The Old Mens Parade.
Sy’Mo was het volgende projectje, met o.
m. Jurgen Van Bouchaute en Dave Couliez, de zonen van enkele Garnets-muzikanten. Na enkele jaren ging ik mijn eigen weg onder de naam Chris Corn. Zo treed ik nog steeds op maar je kan me ook boeken voor huwelijken, uitvaarten en kleinere concerten.
De voorbije 10 jaar mocht ik ook
 samenwerken met heel wat toffe mensen wat resulteerde in enkele leuke projectjes, o.m. Chris Corn and God’s Comics en Chris Corn and The Beautiful Imperfections.
In 2020 nam ik dan contact op met enkele mensen die ik nog ke
nde van mijn prille tienerjaren. Samen begonnen we met een nieuw schitterend muzikaal project.
Bij Walis speel ik met Bart Mareen (BiezeBaaze/Partie Party) Peter De Bosschere (speelde met An Pierlé, Derek and The Dirt, Mydonna en De Faute Bendt) en Pierre Lemmens (van o.m
. Nie Neute, Chez Kid en The Michael Jackson Tribute band).”

Een indrukwekkend lijstje!?

“Ja, en ook individueel mocht ik met heel wat artiesten samenwerken. Ik speel nu 29 jaar muziek, waarvan 15 jaar beroepshalve. Ondertussen staan er meer dan 2000 optredens op de teller.

Waar ben je trots op?

Mensen kunnen me kennen van de vele optredens, de singles en de full-cd’s. Soms kom ik eens op TV, al is dit zéér bescheiden. Ik ben geregeld te gast bij enkele lokale radiostations en haal regelmatig de media met een optreden of een muzikale bijdrage.
Maar echt trots ben ik op 2 Nederlandstalige autobiografische nummers die ik schreef en
die me zeer nauw aan het hart liggen: “Zes zielen zo zoet”’ en “Zon in het donker”.“
(Nvdr: Christophe schreef “Zon in het donker” als ode aan zijn zus Nancy. Zij verloor, na 36 jaar dapper vechten, op 22 juli 2020 de ongelijke strijd tegen haar kanker.)

Wat brengt de toekomst?

“Walis staat in de steigers! Een bende oude wolven, straffe muzikanten met veel goesting. Een band waar de leden een perfecte match vormen. Een kruising van talent, dynamiek, gedrevenheid met een gezamenlijke passie voor muziek. Vier gelijkgezinden: los van leeftijd, geaardheid of haardos. Een groep waar iedereen zich top voelt. Waar iedereen meezingt, omdat het fijn is om te mogen zingen. We waren net goed opgestart toen de coronacrisis begon. Maar binnenkort volgt er nieuws i.v.m. een optreden. “

Tot slot, stel dat je cultuurlaureaat wordt en je mag één wens doen?
 
“Dan wens ik dat het gemeentebestuur van Lochristi een groot “VOLKSFESTIVAL” organiseert waarbij alle socio-culturele verenigingen en zelfstandigen exposure krijgen. Alle bewoners van Lochristi worden uitgenodigd en krijgen de kans om elkaar en de diverse verenigingen te leren kennen. Een event waarbij de “verbondenheid” centraal staat.” 

Meer info over onze Lootse singer-songwriter en muzikant vindt u op de website http://www.chriscorn.be/. Stemmen voor Christophe, of voor een andere kandidaat kan u nog tot 6 november via deze link (https://www.lochristi.be/eloketdetail/112/kies-hier-wie-publiekslaureaat-2020-wordt). De cultuurlaureaten zullen bekendgemaakt worden in het weekend van 21/22 november. 

Scroll naar boven