“Summer in The Park “ op 21 juni van start

Het Park van Beervelde pakt deze zomer uit met “Summer in the Park”. U kan er vanaf 21 juni wandelen, picknicken, lunchen en overnachten.

Heel wat bedrijvigheid in het Park van Beervelde waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de start van “Summer in the Park” op 21 juni. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de 5 Tortiga’s – de luxehutten waarin men kan overnachten – de boomhut is bijna klaar, rond de vijver werd verlichting geplaatst en er staan ook al onthaalborden aan de ingang via de Toverstraat. We zetten alles even op een rijtje.

Wandelaars en bezoekers

Tot op heden was het park van Beervelde vrij toegankelijk voor wandelaars en bezoekers. Maar – en zo staat het op het bord aan de ingang – “Nu de echte lockdown versoepeld wordt, gaat het Park van Beervelde (een privédomein) in lockdown”.
Vanaf de start van het zomerconcept op 21 juni zullen bezoekers 5 euro/persoon ingang betalen. Dit zal uiteraard elektronisch kunnen. Je krijgt in ruil dan ook 2 drankbonnetjes die je kan gebruiken in een van de bars. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.
Het Park zal – tijdens de maand juni – nog toegankelijk zijn op 21, 27 en 28 juni. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan je er – met uitzondering van de maandagen – dagelijks binnen vanaf 12 uur. De toegang zal via de Toverstraat gebeuren, waar een ruime parking is. Om 20 uur sluit het terras op het binnenplein van het Koetshuis, het Park sluit om 23 uur.

Veilig bestellen en betalen

Wie iets wil drinken op het terras of aan de bar, zal zijn bestelling veilig kunnen doorgeven en betalen dankzij de Dorst.app van de jonge Gentse ondernemer Johannes Gobyn (https://dorst.app/). De fysieke menukaarten op de tafels worden in de twee bars vervangen door digitale kaarten. Die kunnen de klanten op hun smartphone raadplegen door de QR-code op hun tafel te scannen. Ze kunnen zo ook bestellen en betalen via bancontact of payconiq. De kaart zal – voor wie niet over een smartphone beschikt – ook te raadplegen zijn op een groot bord en er kan op de “klassieke” manier besteld en betaald worden bij de ober.

Picknicken in het Park

Het uitgestrekte Park is natuurlijk ook een erg leuk decor voor een gezellige picknick. Via de website van Het Park van Beervelde kan je een rijkelijke picknickmand – samengesteld door De Feestarchitect – bestellen. Volwassenen betalen 25 euro/persoon en kinderen 15 euro (rechtstreeks link: https://www.parkvanbeervelde.be/nl/picknicken-het-park ). De bestelling dient 24 uur op voorhand te gebeuren en de manden dienen tussen 12 en 14 uur opgehaald in het koetshuis. Na het eten bergt u alles op in de mand die u terug afgeeft in het koetshuis. Zelf drank of snack meebrengen is dan uiteraard niet (meer) toegestaan.

Lunchen of dineren in het Park

Ook lunchen of dineren in het Koetshuis, of op het ruime terras, is mogelijk tijdens het zomerconcept. Tafelen kan op vrijdag- en zaterdagavond tussen 18 uur en 22.30 uur of op zondagmiddag tussen 12 uur en 15 uur. U hebt dan de keuze tussen de menu van de week, de veggie menu of het vuurconcept.
Voor de barbecue (het vuurconcept) krijg je een Joy Charcoal Stove, een soort “grillemmer” uit gerecycled gietaluminium. De kolen en het aanmaakblokje zitten al in de barbecue. Deze grill kan enkel buiten gebruikt worden op het terras. Bij slecht weer zal het eten gegrild worden en kan je het binnen opeten.
Volwassenen eten – naargelang de formule – aan 47,50 of 53,50 euro/persoon, kinderen betalen 20 euro.
Ook voor het eten dient op voorhand gereserveerd en dat kan u via deze rechtstreekse link https://www.parkvanbeervelde.be/nl/lunchen-dineren-het-park

Overnachten in het Park – Glamping

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de 5 luxehutten waarin er kan overnacht worden. Glamping, of luxueus kamperen, in eigen streek.  De 5 chalets van Tortiga (“Garden Lake View” – “Art Lake View” – “Belvedère Lake View” – “Beach Tortiga” – “Mirror Island”) staan verdekt opgesteld rond de vijver in het Park. Een hut meet 7 x 4,5 m en binnenin vindt u alle luxe voor een aangenaam verblijf: een comfortabel 2-persoonsbed, een zithoek met planten en tapijten en een sanitair gedeelte met douche, wasbak en WC. Buiten staan de nodige tuinmeubels om te relaxen aan het water.

De hutten worden corona-proof per 2 personen verhuurd, inclusief ontbijt en vuurconcept. Na elke overnachting worden de matrassen gedesinfecteerd. Beddengoed, handdoeken, zeep en shampoo zijn aanwezig. Een overnachting kost, afhankelijk van de datum en inclusief lunch en ontbijt, 397 of 442 euro/2 personen.
Summer in the Park start met 5 chalets. Na de zomervakantie zullen de hutten vermoedelijk nog even blijven staan, maar niet meer verhuurd worden, om in oktober de bezoekers van de volgende Tuindagen de gelegenheid te geven met het concept kennis te maken.
Een overnachting reserveren kan via deze link  https://parkvanbeervelde.be/nl/overnachten-het-park).

Avondverlichting

De firma La Roy Event Support van Michiel Goedertier plaatste rond de vijver een computergestuurde installatie met meer dan 100 led-spots. Die zullen ’s avonds voor een feeërieke verlichting van de vijver en de bomen zorgen.

Boomhut
Nieuw is ook de boomhut achter de villa, vlak bij het brugje. Het Park van Beervelde gaf de voorbije jaren al een aantal keren de mogelijkheid aan kunstenaars of ondernemers om een semipermanente installatie te plaatsen. Denk maar het beeld “Proud” van William Roobrouck, de duiventil van Dirk Mortier, de bakoven van Reizend Bakhuis of de stand van “Les Potagers de Thomas”. Het is een extra troef voor de Tuindagen, zowel voor de kunstenaar/ondernemer als voor het Park. De boomhut van Mijnboomhut.be past perfect in dit rijtje. De nieuwe hut, met terras, zal op een veilige manier toegankelijk zijn voor de bezoekers van “Summer in the Park”. 

“Summer in the Park” dus vanaf volgende zondag. Maar onze fotografe Annick Gentier ging al enkele foto’s nemen en zorgde, samen met haar echtgenoot, voor mooie drone-beelden. Veel kijkplezier. 

Video “Summer in the Park”

Fotoreeks “Summer in the Park”
(Klikken op onderstaande foto om de fotoreeks te openen)

 

 

 

Scroll naar boven