Sylvia Huang concerteerde in De Lozen Boer

Jean Marie
0 reactie(s)
Sylvia Huang concerteerde in De Lozen Boer

Tekst JMDB -Titelfoto © Bruno Bonansea - Foto JMDB

Zaterdag musiceerde ze nog voor KLara in de Singel in Antwerpen en afgelopen zondag was ze te gast in Zeveneken voor een Lions Club Lokeren Concert in De Lozen Boer waar gastronomie, kunst en muziek elkaar ontmoeten.

Samen met Boris Kusnezow - https://www.boriskusnezow.com/en/biography -  aan de piano brachten ze werk van Beethoven, Boulanger, Elgar en Bazzini. Sylvia is 25 jaar jong en leerde het vak van haar vader Ching die ook viool speelt net als haar zus Stephanie. Haar moeder koos voor de cello.

Ze won eerste prijzen op de National Musical Competition Belfius Classics in 2004 toen ze amper 20 was  en de Lions European Musical Competition in 2008. In september 2012 werd ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België. Anderhalf jaar later werd ze gepromoveerd tot co-solovioliste. Sinds augustus 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Kamermuziek is haar passie en samen met 3 andere vrouwelijke collega’s vormt ze het GoYa Quartet Amsterdam.

Sylvia woont intussen in Amsterdam en nam deel aan verschillende internationale festivals zoals het B-Klassiek Festival van Vlaanderen of Échappées Musicales du Médoc.

In mei 2019 kwam de grote erkenning en werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd waaraan 71 muzikanten deelnamen. Ze kreeg de Prix Musiq3 du Public (RTBF) en de Canvas-Klara Prijs. Ook toen begeleidde Boris Kusnezow haar aan de piano.

Ook de volgende maanden musiceert ze in onze contreien. Zie http://www.sylvia-huang.com/ en het kwartet http://www.goyaquartetamsterdam.com/

Lions Club International werd gesticht in 1917 in Chicago. De afdeling Lokeren startte in 1984. Zij ondersteunen de voedselbanken en verschillende andere sociale initiatieven na aanvraag. In de periode 2018-2019 waren er dat 20.  Meer dan 250 geïnteresseerden genoten van hoogstaande muziek in een uniek kader.

(Titellfoto © Bruno Bonansea, ter beschikking gesteld door Sylvia Huang)

Sylvia Huang op de Koning Elisabethwedstrijd 2019