Taste of Paradise: culinair topevent met totaalbeleving

Bennie
0 reactie(s)
Taste of Paradise - Lochristinaar - © Annick Gentier

Tekst Bennie Vanderpiete  © Titelfoto Annick Gentier

Op vlotten, in de vrije natuur, een sterrenmenu dineren. “Taste of Paradise” is een unieke ervaring en een totaalbeleving. De toverformule? Een topchef, een droomlocatie, een schitterende organisatie en een uitmuntend cateraar.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Annick Gentier

Van “Paradise Down by The Lake” naar “Taste of Paradise”

Midden maart werd de tweede editie van “Paradise Down by The Lake” aangekondigd, een event waar men coronaproof op vlotten kan genieten van rustige elektronische muziek. Dit jaar zou het festival in mei plaatsvinden op de vijver van het Park van Beervelde. De verkoop van de tickets liep als een sneltrein en al na enkele uren prijkte achter bijna alle data het bordje ”SOLD OUT”. Maar doordat de coronacijfers eind april nog ongunstig waren, konden de verhoopte versoepelingen niet plaatsvinden en diende het festival uitgesteld tot de zomervakantie.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Organisatoren Gilles De Decker en Dimitri Verschueren bleven echter niet bij de pakken zitten.
“We hebben even nagedacht over een nieuw concept en kozen, omdat we ondertussen al de nodige vlotten hadden, voor een restaurantformule op het water” vertelde Gilles aan Lochristinaar.com. “Sterrenchef Syrco Bakker (Pure C in Cadzand) is al jaren fan van het festival dat we organiseren in Drogenbos en hij was onmiddellijk bereid om mee te werken. En met Christ Schepens en de Feestarchitect vonden we hier een uitstekende cateraar. Taste of Paradise was geboren.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Syrco Bakker en De Feestarchitect.

Christ Schepens begon in 1996 in bijberoep met de Feestarchitect. In 2006 werd het een bvba die, net voor coronacrisis, 33 mensen in vaste dienst had en kon rekenen op een poule van 100 extra krachten.
“Het is niet voor het eerst dat we met een sterrenchef samenwerken. In het verleden kookten we o.m. al met Wout Bru en Stefaan Buyens” vertelt Christ Schepens. “Syrco Bakker stelde voor Taste of Paradise de volledige menu samen en zorgde voor de receptuur. We hadden in de aanloop naar dit event een 6-tal keren contact en kookten 3 keren samen om alles onder de knie te krijgen en op punt te zetten.
Het is voor ons een leuke uitdaging om met Syrco Bakker te kunnen koken. Wij zijn cateraars en beginnen na elk event opnieuw. Chefs als Syrco zijn echte sterrenkoks. Zij werken veel gedetailleerder en bouwen steeds verder aan hun gerechten en verfijnen die. Het is ten slotte hun signatuur. Het is bovendien een zeer intelligente chef met een enorme productkennis. Wij halen onze kruiden bij de groothandel, hij kiest voor gespecialiseerde leveranciers of zelf geplukte kruiden. In één van de gerechtjes verwerkt hij brandnetel, daar hadden wij nog nooit mee gekookt.
Een andere uitdaging voor mij was om het personeel terug actief te krijgen. De coronacrisis hakte er in onze sector diep in en velen hebben een jaar stilgezeten. En het is hier onmiddellijk een hoog niveau. Elke dag opnieuw wordt alles vers bereid.  We zijn hier nu met 12 mensen aanwezig en het is zeer leuk om dit te kunnen doen. De commentaren zijn ook zeer positief.”

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Culinaire verwennerij

Een event waarbij we de gasten een bijna orgastische culinaire ervaring, op vlotten en in de  vrije natuur bezorgen, en waarvoor je best je stiletto’s in de kast laat”. Zo vatten de organisatoren het culinaire concept samen. Vorige week ging Taste of Paradise van start en we konden het ook eens proberen. Het relaas van een avondje culinaire verwennerij.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Aperitief en zelf peddelen

Vanop de parking, voor de gelegenheid langs de Beerveldse baan, leidt een lichtsnoer van enkele honderden meter ons naar de eerste halte waar het aperitief geserveerd wordt. De ijsgekoelde Hierbas de las Dunas die geserveerd wordt is een smaakvol aperitief (28%) met 18 verse kruiden uit de Noordzee duinen, uitgekozen en samengesteld door Syrco Bakker. Daar wordt een oester met kruiden uit de tuin van het Park van Beervelde bij aangeboden. Een uitgekiende combinatie en heel erg fris. Het is onmiddellijk duidelijk dat dit slechts de starter is van wat een unieke ervaring zal worden.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Annick Gentier

Iets verder, bij de grote tent aan de vijver, liggen de 16 vlotten met tafels voor 4 personen te wachten. Elk vlot is voorzien van een (demonteerbaar) dak, verwarming, een viertal dekentjes en…roeispanen. Eens aan boord volgen nog een drietal hapjes bij een glaasje Maris Oter. Het aperitiefbier van de Feestarchitect werd voor dit event voorzien van een gepersonaliseerd etiket met de afbeelding van Chef Syrco. En daarna is het tijd is om ons vlot naar het grote kookeiland – centraal op de vijver – te peddelen.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Pure smaken en veel frisheid

Daar serveren Chef Syrco bakker en zijn team 3 gangen. Die worden – met de aangepaste wijnen bij – naar de gasten op aangemeerde vlotten gebracht. Openen doen we met een North Sea ceviche van makreel en scheermes, geserveerd met een Duitse Riesling. Fris, licht en heel pure smaken. Ronduit heerlijk en dat geldt ook voor de kreeft met asperges en brandnetel die volgt.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Het derde bordje met harder, een “vergeten vis” die op zeebaars gelijkt, komt de chef zelf inzetten. Samen met een schoteltje BBQ-groenten. De bordjes zijn schilderijtjes, de gerechtjes licht, uitgebalanceerd en vol frisheid. Grote klasse.
Nadat we terug geroeid zijn naar de aanlegsteiger (oefening baart kunst) mogen we plaats nemen aan ons tafeltje in de grote tent. Bij het dessert met aardbeien krijgen we nog een glaasje champagne of - iemand moet BOB zijn - een koffie. Een erg mooie afsluiter van een onvergetelijke avond.

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Praktisch

“Taste of Paradise” kost, alles inbegrepen, 175 euro per persoon. Maar die totaalbeleving is elke cent waard. Culinair is dit sterrenniveau en het event is perfect georganiseerd. Taste of Paradise is er nog tot en met 27 juni, telkens van woensdag t/m zondag. Reserveren en meer info op https://tasteofparadise.be/nl/

( Foto's © Bennie Vanderpiete en Annick Gentier - Lochristinaar.com )

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Annick Gentier

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Annick Gentier

Taste of Paradise - Lochristinaar - © Annick Gentie