Tennisclub in nieuw kleedje

Jean Marie
0 reactie(s)
PTC Zaffelare - © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto Bennie Vanderpiete

TC Zaffelare in de Kapiteinstraat wordt binnenkort PTC Lochristi. Gilbert en Suzy hebben de fakkel doorgegeven aan Alex Van De Casserie, die grote plannen heeft met de club.

Alex is geboren en getogen in Lochristi en kent de club al van kindsbeen af. Hij startte er toen hij 8 was en tennist nog altijd. De club zal een grondige make over krijgen.

PTC Zaffelare - © Bennie Vanderpiete

Twee tennisvelden maken plaats voor 4 padelterreinen. Ook een kids tennis en 2 petanquebanen zullen heel veel meer sportmogelijkheden scheppen daar waar Gilbert en Suzy jarenlang alleen het mooie tennisweer maakten met TC Zaffelare.

Er komt een nieuwe cafetaria die in het voorjaar 2022 opengaat. Het huidige clubhuis wordt opgesmukt en zal vanaf de opening ook alle dagen open zijn. Iedereen is er welkom, ook toevallige passanten. Nu is het nog een grote werf.

PTC Zaffelare - © Bennie Vanderpiete

De opening van PTC Lochristi is voorzien in het weekend van 3 en 4 juli 2021. Dan is iedereen welkom voor een uitgebreide kennismaking. Voor het sportcafé zoeken ze gemotiveerde jobstudenten en/of flexi-jobbers die ook in het weekend willen werken.

Je hoeft geen lid te zijn om padel te komen spelen. Alleen voor de tennisclub is lidmaatschap vereist. Tarieven en ook een facebookpagina komen er binnenkort aan.

Padel?

Padel behoort tot de racket- en balsporten en kan door 2 of 4 spelers worden beoefend.  Een genre tennisbal wordt met een racket over het net gespeeld. Je kan het vergelijken met een mix van tennis en squash.

Deze sport heeft in Mexico – Acapulco zijn wieg staan. Het was Enrique Corcuera die het concept bedacht in 1969. Het eerste WK werd in 1992 in Sevilla gespeeld. Het is een snel stijgende sporthype en her en der worden er terreinen aangelegd, veelal in combinatie met andere sporten.

In de buurt vind je ook clubs of terreinen in Gent, Gentbrugge, Lochristi, Merelbeke, Puyenbroeck Wachtebeke en Zele.

Overdekt terrein

In 2015 diende de vorige uitbater een aanvraag tot subsidie in bij de gemeente om 1 terrein te overdekken. Uiteindelijk werd er ongeveer 100.000 euro toegekend op voorwaarde dat de tennishal bij TC Zaffelare bleef. Het is de bedoeling dat de afspraken, die gemaakt zijn voor de spotkampen, worden verdergezet.

PTC Zaffelare - © Bennie Vanderpiete

Reactie schepen Sandro Di Nunzio

“Het doet mij plezier dat een jonge gedreven overnemer aan de slag gaat op de site. Het is een goede zaak dat wordt geïnvesteerd in de sportaccommodatie en dat men ook oog heeft voor de populariteit van padel als relatief nieuwe ‘slagsport’. Ik heb begrepen dat de nieuwe uitbater een hart heeft voor de aanwezige tennisclub en ook goed wil samenwerken met onze sportdienst. Een win-win. Ik hoop dat de aanwezige clubleden dit allemaal als een verbetering zullen ervaren.

Ik ben ook blij dat de recent geplaatste overdekking over één van de tennisvelden verder goed zal worden gebruikt zodat de gemeentelijke toelage haar nut ten volle blijft bewijzen voor alle inwoners, die in Zaffelare willen tennissen.

Ik wens de nieuwe uitbater alvast veel succes en vooral veel sportplezier!”

PTC Zaffelare - © Bennie Vanderpiete