Tiende groepsaankoop

Jean Marie
0 reactie(s)
Tiende groepsaankoop provincie oost-vlaanderen

Tekst JMDB - Affiche Provincie/foto JMDB

Sinds kort kunnen gezinnen, bedrijven en verenigingen weer inschrijven op de groepsaankoop groene stroom en aardgas van de provincie Oost-Vlaanderen. Je maakt bovendien kans op 1 jaar gratis groene stroom.

De veiling is voorzien op 2 februari 2021. Ook dit jaar wordt alle geleverde stroom opgewekt op eigen bodem.

Duurzaam hernieuwbaar

De Provincie heeft de ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2040 en daarom kiest ze resoluut voor groene stroom van eigen bodem. Dit is energie die in eigen land gewonnen wordt uit hernieuwbare bronnen, gecontroleerd door de VREG, de onafhankelijke autoriteit van de Vlaamse energiemarkt.

Wedstrijd

Iedere burger die overstapt kan deelnemen aan de wedstrijd. Na het accepteren van het aanbod kan men een antwoord geven op de schiftingsvraag. De deelnemer die het correcte antwoord geeft of het dichtst in de buurt zit, wint de wedstrijd voor één jaar gratis groene stroom. De winnaar ontvangt een geldprijs ter waarde van maximaal 3.052 kWh elektriciteit. Dit is het gemiddeld verbruik voor elektriciteit van een gemiddeld huishouden zoals opgegeven door de VREG.

Gedeputeerde Riet Gillis

"De vorige editie van de groepsaankoop leverde de deelnemende gezinnen een gemiddelde besparing op van 477 EUR voor stroom en gas op jaarbasis. Een lagere energiefactuur voor gezinnen en bedrijven is slechts één resultaat van de groepsaankoop. We zetten collectief ook grote stappen om klimaatneutraal te zijn in 2040 dankzij de 100% groene stroom van Belgische bodem."

Hoe?

Alle Oost-Vlaamse gezinnen, bedrijven en verenigingen kunnen zich vrijblijvend en gratis inschrijven op de groepsaankoop. Deelnemen kan door in te schrijven via de website www.oost-vlaanderen.be/groenestroom  of door te bellen naar het gratis nummer 0800 60 601 (op werkdagen van 9 tot 20 uur).

In de eerste week van december 2020 ontvangt elke inschrijver een brief met een formulier. Vul dit volledig in en verstuur het naar: Provinciebestuur Oost-Vlaanderen -  Groepsaankoop groene stroom - Woodrow Wilsonplein 2 - 9000 Gent.

Hou bij het inschrijven de jaarafrekening van je huidige leverancier bij de hand. Hierop staat belangrijke informatie zoals je jaarverbruik en EAN-code(s).

Na de vrijblijvende inschrijving ontvangt de inschrijver ten laatste 17 maart 2021 een persoonlijk aanbod met de besparing. Bij acceptatie van dit persoonlijke aanbod wordt de overstap naar de nieuwe leverancier met 100% groene stroom uit België voor de inschrijver geregeld.

Meer info?  https://www.creg.be/nl - Vergelijk via https://www.mijnenergie.be/