Nieuws

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Lochristi slaan de handen in elkaar om Zaffelare-Dorp en Oosteinde (N449) aan te pakken. “Tussen de kruispunten met Bosdam en de Kerkstraat moet de gewestweg een metamorfose ondergaan”, laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.

Jean Marie
0 reactie(s)
Lancering Autodeelproject VENE-GO Veneco Cambio

Tekst - Foto JMDB ©

Hier hebben we er enkele jaren geleden bijna eentje gehad met het autodeelproject van Partago. Dat is niet doorgegaan omdat de drempel (coöperatief aandeel kopen,  ..) duidelijk te hoog lag. Nu wensen al 10 van de 21 gemeenten aangesloten bij Veneco om deelauto's op hun grondgebied aan te bieden en daarvoor werken ze samen met Cambio.

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Politieke thriller Jonathan, de achterblijvers

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Met het boek Jonathan start een nieuwe thriller-reeks die zich afspeelt in een wereld van spionage en contraspionage. De auteur is een voormalig lid van de aivd, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst van Nederland. Hij schrijft onder het pseudoniem van Inse Martin, samen met een scenarioschrijver.

Bennie
0 reactie(s)

Tekst en foto © Bennie Vanderpiete

De Overledebrug van Wachtebeke wordt momenteel hersteld en zal vanaf 12 april  terug geopend worden voor fietsers en voetgangers. Het tijdelijk ponton blijft tot dan aanwezig. Wegverkeer is vanaf 19 april terug toegelaten.

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

De gemeenteraad van Lochristi heeft er een nieuwe zitting opzitten. Wij verzamelden enkele interessante agendapunten

Jean Marie
0 reactie(s)

Tekst JMDB © Foto's IDM & JMDB

De Grote Lenteschoonmaak van Mooimakers startte afgelopen zaterdag en gaat nog door tot 6 april 2024. Lachgas zorgt voor problemen en sluikstortcamera’s worden ingezet. Hou het proper en ga naar het recyclagepark. Het is vooral goedkoper maar niet iedereen begrijpt het jammer genoeg zo.

Peter
0 reactie(s)
U17 Lowavol finale Beker van Oost-Vlaanderen volleybal

Tekst Peter Esprit © Foto's Lowavol

Komende zaterdag 30 maart kan de fusievolleybalclub Lowavol geschiedenis schrijven. De U17 meisjes hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen en nemen het in Kruibeke op tegen de leeftijdsgenoten van VDK Gent A.

Bennie
0 reactie(s)
BK Shorttrack - © Rino Vanhooren

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto's Rino Vanhooren

Na de vele wereldbekerwedstrijden en internationale kampioenschappen, werd het voorbije weekend in Deurne het BK Shorttrack geschaatst. Adriaan Dewagtere kroonde zich tot Belgisch kampioen “over all” bij de heren senioren.

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Thierry Van Hecke (N-VA) kondigde maandagavond zijn afscheid aan als gemeenteraadslid. Hij verhuist in de loop van de maand naar het grondgebied Lokeren en kan niet langer in Lochristi zetelen. Van Hecke wordt opgevolgd door Michiel Van Loo.

Peter
0 reactie(s)
Fietspaden N449 © Bennie Vanderpiete

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

De commissie mobiliteit van Lochristi boog zich afgelopen week over enkele ingrijpende verkeersdossiers. Door een geactualiseerd plan lijkt het dossier voor de aanleg van een fietspad op de N449 (de baan Lozen Boer – Zaffelare – Wachtebeke) op goede weg.

Pagina's