Tom Mestach: eerste marathon voor KOESTER en mezelf

Bennie
0 reactie(s)
Tom Mestach loopt marathon voor Koester

© Bennie Vanderpiete

Tom Mestach, succesvol zaakvoerder met een te hoge BMI beslist om zijn grenzen te verleggen. Het doel is de marathon van Brussel. Voor zichzelf en voor het goede doel.

De uitdaging

Tom Mestach, 38 jaar, vader van 2 kindjes en zaakvoerder van feestzaal/eetcafé Breughel en L’Autre Côté. Niet toevallig 2 succesvolle zaken waar het lekker eten en drinken is.

“Tot mijn eenentwintigste heb ik nog gevoetbald bij SK Beervelde” opent Tom. “Maar toen begon ik in onze feestzaal en kwam er van sporten, met uitzondering van een klein beetje fitness, niets meer in huis. Als echte Bourgondische levensgenieter houd ik wel van een goed stuk vlees en een lekker glas. Het zorgde ervoor dat de weegschaal een tijdje geleden 115 kilo aanwees en mijn BMI veel te hoog was.
Bovendien werd ik, bij familie en in mijn vriendenkring, steeds meer geconfronteerd met die vreselijke ziekte kanker. Toen ik zag hoe patiënten moeten afzien tijdens een chemokuur, wist ik dat het tijd was om iets te doen voor die mensen en voor mijn eigen gezondheid.
Een vriend, die een marathon gelopen had voor zijn tante die ALS heeft, bracht me in contact met “marathon man” Stefaan Engels. (Nvdr: Stefaan Engels is gekend van het record dat hij opstelde in 2010/2011 door 365 marathons te lopen in evenveel dagen).

Hij heeft een “ondernemersclub” opgericht waarin hij zakenmensen begeleidt die af en toe het hoofd eens willen leeg maken met duurlopen. Begin juli liep ik een eerste keer met Stefaan Engels. Nauwelijks 5 kilometer in een heel gezapig tempo. De dag nadien was ik helemaal stijf en liep krom. Maar Stefaan kan ongelooflijk motiveren en stelde een schema op dat me moest leiden naar de marathon van Berlijn op 27 september.”

Tom Mestach loopt marathon voor Koester

Eerste succes

“Op drie maanden tijd dus opbouwen naar een marathon, ik zou mijn grenzen moeten verleggen.
Veel trainen was de boodschap. Maar dat vergt tijd. En langs deze weg wil ik dan ook eens alle mensen bedanken die dit mogelijk maken. In de eerste plaats mijn echtgenote en familie, maar ook alle medewerkers in de zaak. Verder ook alle collega’s en de mensen die me begeleiden, opvolgen en coachen.
Uiteraard heb ik ook mijn voeding moeten aanpassen en eet nu veel vis, kip en pasta. En de trappistjes maakten plaats voor water. De weegschaal duidt vandaag al 16 kilo minder aan en ik voel me heel wat beter in mijn vel, wat ik ook merk op mijn werk en in mijn relatie.
Het voorbije weekend werkte ik een lange duurtraining af: 30 kilometer in 3 uur tijd. Voor de zomer kon ik nauwelijks lopen, ondertussen kijk ik uit naar elke training. “

Tom Mestach loopt marathon voor Koester

Marathon van Brussel en KOESTER

“Het doel is ook een beetje bijgesteld. Graag zou ik nog drie kilo vermageren en dan de marathon van Brussel lopen op 4 oktober, samen met mijn “running mate” Pieter Maes uit Eksaarde.
Ik streef geen ‘goede’ tijd na. Het zou al ongelooflijk zijn om de marathon uit te lopen.
Hieraan koppel ik ook een goed doel. Ik heb heel veel respect voor het goede werk dat Janine Stadeus en de mensen van KOESTER doen. Vandaar mijn oproep aan alle mensen die me willen steunen om een gift te doen aan dit kinderkankerfonds. Dit kan per overschrijving aan AKTIEGROEP KOESTER LOCHRISTI VZW, Ruilare 141, 9080 LOCHRISTI op rekeningnummer BE16652836342974. Vergeet onderaan de vermelding “Tom vs. 42 km” niet en een fiscaal attest kan je krijgen door contact op te nemen met Koester. De teller staat ondertussen al op meer dan 1.000 Euro!

Alle gegevens vind je ook terug op de Facebook-pagina “TOM versus marathon Brussel” die ik aanmaakte.“

Heel mooi initiatief en alvast veel succes Tom. We zijn zeker dat het je zal gaat lukken!