Toneelgroep Ludio met nieuwe voorstelling “PECH”

Bennie
0 reactie(s)
PECH aankondiging - © Ludio

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto en affiche LUDIO

Het is ondertussen al van november 2019 geleden dat toneelgroep Ludio een voorstelling voor volwassenen bracht. Toen met 4 voorstellingen van “De broers Geboers” in parochiekring Sint-Hubertus van Zaffelare. Volgende maand spelen ze 4 maal hun nieuwste productie “Pech” in zaal Hermeline in Hyfte.

Nieuwe productie “PECH”

Na 2 magere coronajaren is het tijd voor een nieuwe productie. Op 13,14, 20 en 21 mei voert Ludio 4 maal “Pech” op, een stuk van de Tsjechisch-Oostenrijkse schrijver Pavel Kohout.
De regie is ook deze keer in handen van Bob Vanden Eynde uit Heusden. Hij verdiende al zijn sporen als regisseur en als schrijver van toneelstukken. Bob regisseerde al “De vriendinnen”, de voorstelling waarmee Ludio in februari 2019 uitpakte. Bob koos toen voor een meer “begeleidende aanpak”. Hij als kapitein van een schip, de spelers als zijn stuurlui. Het zorgde ervoor dat de groep  toen verder evolueerde en op een hoger niveau speelde. Een gevoel dat ook bij de acteurs ook leefde en benieuwd naar het resultaat deze keer. “Pech” is de 46ste productie voor volwassenen van Toneelgroep Ludio met deze keer rollen voor Kathleen Crab, Paul Bracke en Pieter Taghon .

Foto’s © Kubik en Julie Clément

Korte inhoud

Pech, Jonathan Pech, is een kunstschilder en woont alleen. Hij leert, eerder toevallig, Térèse kennen en na 4 jaar wil hij haar meenemen naar zijn appartement. Daar wil hij haar het portret tonen dat hij van haar heeft gemaakt, helemaal uit het hoofd geschilderd. Maar hij heeft ook een vreemd gevoel dat er wel meer zijn die geïnteresseerd zijn in zijn doen en laten.
Is het allemaal schijn? Opgezet spel? Wat als die twee alleen zijn in het appartement?
Achterdocht, controle, beetje Kafka en waanzin!

4 voorstellingen in zaal Hermeline in Hyfte.

“We zochten een nieuwe "thuisbasis" voor onze stukken, een vertrouwde - aan LUDIO gekoppelde - stek om in te spelen. Een zaal waar ook ons publiek zich kan in vinden en herkennen. We brengen toneel van dichtbij. Door het wegvallen van Orphanimo en het onbeschikbaar zijn van Uyttenhove (wegens voorstellingen in opeenvolgende weekends) als zaal voor onze vereniging, kozen we voor Hermeline in Hyfte, een gekend begrip in onze gemeente” klinkt het bij Ludio.
Er zijn 4 opvoeringen van “PECH”:
op vrijdag 13 en 20 mei en op zaterdag 14 en 21 mei, telkens om 20 uur. Er zijn elke avond 80 beschikbare plaatsen en voor alle voorstellingen zijn er nog kaartjes te verkrijgen.

Tickets bestellen voor “Pech”?

Tickets reserveren kan per mail naar reservaties@ludio.be of telefonisch (09 355 01 81 of 0471 425 125). In voorverkoop betaalt u 9 euro, aan de kassa 10 euro. Studenten krijgen 4 euro korting. Er is ook een VIP-formule waarvoor u 15 euro betaalt. Naast een avondje hoogstaand toneel krijgt u als VIP dan ook een hapje en een drankje aangeboden. Betalen kan door storting van het juiste bedrag op Rekening BE18 3900 5015 0065 van LUDIO vzw.