Topsport in Beervelde

Jean Marie
0 reactie(s)
Flanders Horse Event Beervelde

© JMDB

Dit weekend nog internationale jumping op stoeterij d’Heyboght in Beervelde met zondag de Grand Prix maar ook lokale kunst, de Family Day en een veulenveiling, embryo inclusief.

Paarden- veulens

Veulenveiling Flanders Horse Event

Ze beginnen zaterdagmorgen al vroeg. De eerste wedstrijd start om 8 uur en dat gaat de ganse dag door. Om 18 uur worden de veulens voorgesteld en om 21 uur gaat de Belgian Warmblood Foal Auction dan door. Ook dit jaar wordt een embryo te koop aangeboden.

Op zondag is er natuurlijk de Grand Prix, een CSI*** over 1.50 meter met een groot internationaal deelnemersveld. De prijzenpot bedraagt 45.000 euro van de in totaal 225.000 die tijdens deze vijfdaagse te winnen waren.

Marlon Mondolo Zaniotelli Beervelde FHE

Vorig jaar won de Braziliaan Marlon Mondolo Zanotelli. Het is van 2011 geleden dat nog eens een Belg won. Toen was Ludo Philippaerts de beste in deze CSI*** wedstrijd. De familie is ook dit jaar vertegenwoordigd.

Family Day

Elke dag zijn kinderen uiteraard welkom maar op zaterdagnamiddag is er de Family Day. Een ponyritje, een springkasteel, glitter tattoos of circusacts? Het kan net als ballonnenclown Bischo aan het werk zien. Flander en Flandrienneke zijn er ook. Vorig jaar was een steltloper alvast de grote attractie.

Het programma van de komende dagen vindt u op http://flanders-horse-event.com/

Art with Holes

Geert Van Rijsseghem (50) uit Zeveneken stelt in de VIP-ruimte zijn bronzen sculpturen tentoon. Zijn leidraad is sport en beweging.

De kunstenaar is een autodidactische creatieveling, die ook beroepshalve al heel wat verschillende invalshoeken opzocht. Professioneel startte hij als bakker (Rombout – Schoolstraat) om dan gedurende enkele jaren op cruiseschepen te gaan werken. Ooit had hij ook een bloeiend schildersbedrijf met 7 werknemers. Het voldeed hem op een bepaald ogenblik niet meer en dan ging hij aan projectontwikkeling doen in binnen- en buitenland.

De smaak voor kunst kreeg hij zo’n 8 jaar geleden echt te pakken, al had hij in het verleden lessen gevolgd bij Theo De Cooremeter en schilderde Geert aquarellen.

brons Geert Van Rysseghem Lochristi

Momenteel zijn bronzen sculpturen zijn passie. De beelden zijn als zwevende elementen in een spanningsveld tussen balans en evenwicht. Hij stelt deze zomer op diverse locaties in Vlaanderen tentoon. Recent nam hij ook voor de eerste maal deel aan KOM – Kunst Omdat het Moet. Hij zou graag binnen enkele jaren een grote tentoonstelling uitbouwen voor een goed doel voor kinderen.

Meer informatie? www.pieceunique.be