Toyota en Lexus in de lift

Toyota Motor Europe (TME) verkocht in de eerste 6 maanden van 2021 598.888 voertuigen en handhaaft daarmee een recordmarktaandeel van 6,6%. Ook in de WK manche van de rally van Ieper stond Toyota mee op het podium.

Rally van Ieper

Afgelopen weekend werd de eerste WK manche ooit in België gereden. De rally van Ieper werd ook deels in Franchorchamps betwist. Sébastien Oger (Toyota) blijft leider met 162 punten al moesten ze deze keer Hyundai laten voorgaan. Toyota werd deze keer derde.

rally Toyota

Verkoop in Europa 

Het zijn TME's sterkste verkoopcijfers in het eerste halfjaar sinds 2007 en dit dankzij de grote vraag van klanten naar hybride Toyota- en Lexusmodellen. Tot op heden blijft Toyota het op één na bestverkopende automerk in Europa

De verkoop van hybrides steeg tot 59% van het totale Europese volume, oplopend tot 70% in West-Europa, terwijl deze in Oost-Europa 27% vertegenwoordigde.

Men wil dit jaar in Europa 1.15 miljoen voertuigen verkopen.

De bestsellers van het merk zijn de Yaris (118.258) Corolla Range (114.841) en RAV4 (88.963), die samen goed waren voor 61% van het totale volume, met een gecombineerde hybride mix van 64%.

Lexus verkocht in de eerste zes maanden 39.170 voertuigen wat een toename is van +32% tegenover vorig jaar. De verkoop van de eerste batterij-aangedreven elektrische auto van het merk, de UX 300e, die eerder dit jaar van start ging, vertegenwoordigt nu meer dan 10% van het totale volume van het UX-model.

In september wordt de Yaris Cross Hybrid gelanceerd, al kun je hem nu al reserveren. Het moet een topper worden in de kleine SUV-klasse met 5 jaar garantie en tot 10 jaar pech verhelping.Op de batterij is de garantie ook 10 jaar.

Meer informatie?

https://www.garage-willems-toyota.be/nl/lokeren https://www.facebook.com/GarageWillemsM

Scroll naar boven