Trajectcontrole langsheen N449

Jean Marie
0 reactie(s)
Trajectcontrole N449 Dam Zaffelare

© JMDB

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert dit jaar 2,6 miljoen euro in trajectcontrole. Het gaat om 20 tracés langs gewestwegen of zo’n 75 kilometer, waarvan 5.8 km langs de N449 in Zaffelare en Wachtebeke.

De Dam in Zaffelare is – meestal door snelheid en onaangepast rijdgedrag – een dodenweg en met deze trajectcontrole hoopt men de verkeersveiligheid te verhogen.

‘ Verkeersveiligheid en leefbaarheid langs de invalswegen was één van onze prioriteiten.’ aldus N-VA Lochristi.

De trajectcontrole wordt op twee plaatsen voorzien langs deze gewestweg. Er is een 3 km lang traject tussen Wachtebeke en Zaffelare tussen kilometerpunten 3.7 en 6.7 en een tweede over een afstand van 2.8 km tussen de kilometerpunten 8.1 en 10.9.

Het Vlaams Gewest zorgt voor 100% financiering. Tot nu toe was dit 50%, wat vaak de aanleiding vormde voor lange onderhandelingen met lokale besturen en politiezones over de rest van de financiering en de precieze locatie.

‘ De schande van de 400 verkeersdoden dwingt tot doortastend optreden. Gedaan met eindeloos treuzelen ‘, zegt minister Weyts.

De opbrengsten van de trajectcontroles op gewestwegen vloeien terug naar het Vlaams Verkeersveiligheidfonds. Die middelen zullen op hun beurt initiatieven financieren die de verkeersveiligheid structureel versterken.

De nieuwe trajectcontroles komen ook - naast de ANPR-camera’s - de algemene veiligheid ten goede, omdat ze ook ingezet kunnen worden voor terreur- en criminaliteitsbestrijding. Ze moeten in april 2018 uiterlijk klaar zijn.

Over ANPR in onze gemeente www.lochristinaar.com/nieuws/lochristi-heeft-anpr-cameraschild

Deze verbindingsweg tussen E17 en R4 wacht ook op een fietspad waarbij de gemeente een cruciale rol speelt maar dat is wellicht voor 2020? www.lochristinaar.com/nieuws/fietspad-en-rioleringen-langs-n449  

De trajectcontrole werd eerder al in de gemeenteraad besproken. www.lochristinaar.com/nieuws/gemeenteraad-18-december-2016