Trajectcontroles Lochristi werken niet

Jean Marie
0 reactie(s)
trajectcontrole N449 Slagmanstraat Zeveneken

© Txt - foto's JMDB

Ze werden met bravoure aangekondigd in juni 2017 maar de trajectcontroles langs de N449 tussen De Lozen Boer en Wachtebeke werken - zoals velen in Vlaanderen - nog steeds niet.

De gemeenteraad boog zich hierover al in 2016 en de investeringen werden voorzien in 2017. Zie het artikel van 20 juni 2017 https://www.lochristinaar.com/nieuws/trajectcontrole-langsheen-n449

Het is het Vlaams Gewest (in casu AWV) die de investeringen volledig voor haar rekening neemt om de infrastructuur nadien te laten gebruiken door de Politie. Tot op heden is dat niet gelukt.

Een overzicht van Vlaanderen vind je op http://wegenenverkeer.be/trajectcontrole

trajectcontrole N449 Slagmanstraat Zeveneken

Op de autosnelwegen is het al niet veel beter. In zijn totaliteit zouden slechts 1 op de 3 systemen werken. Zo is de trajectcontrole E17 viaduct Gentbrugge ook buiten gebruik net als deze op de E40 richting Brussel. Minister Weyts maakte een budget van 2.6 miljoen euro vrij om op heel veel plaatsen deze snelheidscontroles te plaatsen.

Op de kaart staan ze nog steeds ‘blauw’ aangeduid wat betekent dat de installatie bezig is. 'Groen' is ok en 'geel' moet nog komen. De trajectcontrole tussen Dam Zaffelare en de brug in Wachtebeke vind je er zelfs niet op terug.

flitspaal Beerveldse Baan Lochristi

De flitspaal in Beervelde is ook af en toe buiten gebruik door een ongeval of vandalisme maar werd recent hersteld en is in werking.