Trashdroppen met influencer Timon Verbeeck

IDM en Mooimakers lanceren een campagne om jongeren aan te zetten zwerfvuil de juiste plaats te geven en het allemaal niet zomaar te laten slingeren.

Gezellige plekjes en pleintjes worden soms ontsierd door achtergelaten afval. Door nu jongeren te benaderen via TikTok proberen ze het probleem aan te pakken. Hun geheim wapen. Influencer Timon Verbeeck uit Lochristi. Hij is met 828.000 volgers immens populair.

Met de Trash Drop – zijn nieuwe move – maakt hij afval weggooien in de vuilnisbak gewoonweg hip & cool. Laat de jongeren dus met z’n allen gaan ‘trashdroppen’!

Timon Verbeeck trashdroppen

“De campagne gericht naar de lokale jongeren en schoolgaande jeugd tussen 13 en 18 jaar, mistte zijn start niet en kende op 1 dag tijd, maar liefst 48.300 likes en 3.600 reacties op TikTok.

De campagne maakt deel uit van het project dat de afvalintercommunale uitvoert om het zwerfvuil op verzamelplaatsen van jongeren, zoals parken en pleinen, te verminderen. IDM wil door deze sensibiliseringsactie jongeren op een positieve en ludieke manier aanzetten tot correct gedrag, namelijk hun afval in de vuilnisbak gooien. 'We willen niet met de vinger wijzen, maar meegeven dat het cool is om zwerfvuil in de vuilnisbak te gooien.' Hiermee willen we een langdurige gedragswijziging teweegbrengen bij de jeugd.”

Timon Verbeeck trashdroppen kerk Lochristi

De volgende 5 weken laat IDM elke week een nieuw filmpje los op de jeugd waarbij Timon op pad gaat in hun gemeenten. In de eerste fase kon de jeugd Timon laten weten waar hij naartoe moet gaan en dat doen ze dus massaal. Vanaf nu zien we hem elke week ergens anders opduiken. Alles is ook te volgen op www.trashdrop.be. Iedereen kan Trashdroppen van jong tot wat ouder, van klein tot al veel groter.

Handhaving

Naast de campagne zet IDM ook in op handhaving door op verschillende ogenblikken tijdens de campagne een rondgang te organiseren van eigen handhavers, maar ook door de inzet van de zwerfvuilhandhavers van de OVAM.

Scroll naar boven